Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Канцлерите на Владимир Путин

В енергийната политика на Германия няма място за история и сантименти и лидерите на страната доказват това с действията си за руския газ

0
 
1
 
3
преди 1 месец
А защо Германия да е длъжна да се съобразява със САЩ, украйна и полша? Длъжни ли са немци и руснаци да хрантутят укрите? Тоя въпрос най-очевидно стои пред Русия предвид яростната антируска политика на омраза отстрана на тези. Кой храни куче, което му скача и се опитва да го хапе?
1
 
3
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Путин си върти на пръст Европа и САЩ.
1
 
4
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
'Така че въпросът иска ли Германия да влоши отношенията си с Украйна и ключови партньори като Полша и САЩ в името на евтин газ има само един отоговор - "Да". 'Въпроса е некоректно зададен и автора си отговаря още по-некоректно. Фактическото състояние е следното Германия получава евтина газ и желае да запази ключовите си партньори споменати по-горе включително и Русия. Проблема е че партньорите на Германия не са доволни от промяната на статуквото. Полша и Украйна защото очакват намаление на транзита и съответно на приходите. САЩ защото губят възможноста чрез своите проксита да контролират доставките на газ за Европа което има два полезни за тях резултата. Стоките произведени в Европа губят конкурентна способност и намаляват паричните потоци към Русия. Аз бих задал друг въпрос. Защо Полша и Украйна са против един бизнес проект на друга държава и защо са готови да си влошат отношенията с Германия само заради транзитните такси, в случая с Украйна около два млрд. $ на година. Възможно е това да е решение отвън на което не могат да се противопоставят или се ръководят от логиката на шопа: Ше си запалим къщата да изгори на Вуте плевнята. Тоест ние няма да получим транзитни такси, но и Газпром няма да си продаде газта. Едва ли е последното защото ако го правят ще настоят доста западни държави срещо себе си. По-скоро е лай по заповед на господаря. Колкото да потвърдят поговорката.Кучетата си лаят кервана си върви.