Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

КНСБ предлага увеличение на максималния осигурителен доход на 3600 лв.

Синдикатът настоява и мярката за подкрепа на заетостта 60/40 да бъде трансформирана в 75/100

   1| 2    
0
 
2
 
16
Asdf1234 до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Лъжем останалите, не само държавата, а и тя е лъжец, защото на брат *** пенсията е от твоята. Нямам против брат *** и сестра ***, не само те са тарикатите, и бая българи и българомохамедани го правят. Колкото повече са крадците, толкова по-малки, ще са пенсиите.
1
 
7
 
15
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Спреведливост е всеки да плаща еднакъв процент от доходите си като данък. Както е сега. И сега един плаща 500 лв, а друг 50 лв. Нормално е един ден и пенсиите да са различни. Към момента дори има известна несправедливост, защото пенсиите не се изчисляват в същата пропорция както внсяните данъци - тоест на плащащия 50 лв данък не му е 10 пъти по-малка пенсията от плащащия 500 лв данък. Моделът на САЩ е супер - кой колкото си задели за 401 к, толкова ще харчи после, *** ако искаш крий и хитрувай, твоя работа, лъжеш себе си. А тук гледаме да лъжем държавата.
4
 
1
 
14
Dr.Bah до: Ivan N.
преди 1 месец
Казвам че работодателите масово окриват осигуровки по различни начини. За доходи без осигуровки се получават при разни инвестиции, дивиденти и т.н., не за всички доходи се плащат осигуровки. Казвам ако откриеш такъв начин не е задължително да се осигуряваш, после и пенсия няма да получаваш. Лично аз не съм открил още такава далавера.
0
 
6
 
13
Ivan N. до: Dr.Bah
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Как така го правят навсякъде? Напротив, аз например, като служител в частна фирма, как мога да укрия осигуровки? Никак! Даже не ги и виждам... в Западна Европа данъчното облагане е прогресивно и точно поради тази причина има толкова много чужди фирми в България - защото данъците са ниски. Майка ми от 20г. я осигуряват на по-малко пари, отколкото получава в действителност, но никой не се опитва д а прекрати тази практика, а фирмите, които работят на светло, ги цедят на макс. Като ще правиш социална политика, поне я прави като хората, а не да оставиш 90% от фирмите да укриват осигуровки, а на останалите 10% да вдигаш данъците всяка година.
4
 
1
 
12
Dr.Bah до: Ivan.r
преди 1 месец
Те на никой няма да се изплатят, но над 3600лв. процента намаля. Защо да го правиш, ако можеш да си изкарваш пари по начин, по който да не плащаш осигуровки добре. Укриването на осигуровки го правят на всякъде, независимо от дохода. Но на места особено при по-възрастните, често са обект на измама от работодатели, смятат едно, но когато вземат документите разбират, че всяка година са били по 1-2 месеца неплатена отпуска. И така 5-6 години и честита не стига стаж 10-12 месеца за пенсия, аре още една година работа.
3
 
4
 
11
преди 1 месец
Човек осигуряван на 3600лв. ще плати същите осигуровки като човек, който взима 7200лв. Накрая ще взимат еднаква пенсия, но човека с 7200лв. излиза че е платил двойно по-нисък % осигуровки. Е някой ще каже в противен случай ако плаща ще взима много голяма пенсия. Да, но пък никой не е съгласен да внася такива осигуровки дори да взима пенсия 2-3000лв, защо накрая ще си вземеш около 70% от внесеното (някой няма да вземат и нищо), т.е. с всяка осигуровка си на загуба. И така всички ще си вземем около 70% от внесеното. Човека с заплата 3600лв. и този с 7200лв. ще взимат еднакви пенсии, но втория все едно е окривал цял живот половината си доход. За това богатите плащат по-ниски данъци. Да живее още и плоският данък, пред него бедни и богати се равни.
4
 
6
 
10
Ivan.r до: MyPr0gres
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Отивам и умирам като куче както всеки друг - инвалидната пенсия нали знаеш колко е? И да вдигнеш тавана на осигуровките инвалидната пенсия няма да мръдне, ще мръдне максималната пенсия на една шепа пенсионери.Знаеш ли кой ще се грижи за мен - не държавата, а останалата част от семейството ми, които са живи и здрави. Така както аз се грижа за моите старци.Ще видим колко ще е солидарна тая система като няма млади да работят и да наливат в нея - бъдещето е кристално ясно : https://***.segabg.com/node/93127Тия деца и техните деца ще вкарват ли пари в системата че аз да взимам пенсия на тавана? :)
4
 
2
 
9
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Който му се виждат много осигуровките няма проблем отваря си фирма и се осигурява на минималната законно и си плаща 14,5% данък без значение от дохода.
5
 
4
 
8
MyPr0gres до: Ivan.r
преди 1 месец
Логиката е, че ако не го правиш ще си извън закона... Също така каква е логиката най-бедните да плащат повече от теб отнесено пропорционално, а ти да плащаш по-малко, защо? И не на последно място системата ни е направена на солидарен принцип и то с причина. Представи си сега си на 25 години и на 26 катастрофираш със скъпа кола (защото взимаш яко кинти), обаче осакатяваш и трябва да те съкратят защото не може да работиш. Оставаш без работа и без възможност да се изхранваш кой ще се погрижи за теб?
2
 
2
 
7
khao до: vankata89
преди 1 месец
Няма профилна снимка
като кажеш меката на капитализма и после туриш сащ и франция в една група... ми иде да попитам... ти да не работиш случайно експерт у кнсб-то?