IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът е напът към най-дългата си печеливша серия тази година

В сряда криптовалутата отчита осми пореден ден на поскъпване

12:29 | 28.07.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Cristina Baussan/Bloomberg</em></p>

Снимка: Cristina Baussan/Bloomberg

Продължаващото възстановяване на биткойна поставя най-голямата по пазарна капитализация криптовалута напът към най-дългата си печеливша серия тази година.

Към 11:30 ч. биткойнът поскъпва с 6,2% до 39 676,64 долара, след като по-рано отново премина прага от 40 хил. долара. Това бележи осми пореден ден на ръстове, съобщава Bloomberg.

Другите водещи криптовалути също поскъпват. Цената на етера напредва с над 4%, а тази на рипъла – с над 16%. Индексът Bloomberg Galaxy Crypto се покачва с над 3%.

„Сегашната инерция е силна“ и нивото от 45 хил. долара се вижда, но закотвянето над 50 хил. долара „ще изисква известно усилие“, посочва Панкадж Балани, главен изпълнителен директор на на криптоборсата Delta Exchange.

Биткойнът остава далеч от върховото си представяне от средата на април, когато се търгуваше за почти 65 хил. долара.

Инвеститорите обаче са обнадеждени от последните положителни изказвания на милиардера Илон Мъск и на Кати Ууд от Ark Investment, както и от спекулациите, че и Amazon скоро може да влезе в криптосектора.

Засега тези вълнения отместват фокуса от критиките срещу биткойна за енергоемкостта му, както и от действията на регулаторите в Китай, където все повече се ограничава търговията и добива на криптовалутите. На този фон фактор за поевтиняване през последните месеци бяха и новините за напредъка на САЩ и Европа в сегмента на дигиталните валути, които според анализатори също биха могли да отнемат от интереса към криптосектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 3
nikiangel
преди 2 години
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." -Albert Einstein.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още