IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hyundai ще разположи по калифорнийските пътища 30 водородни камиона през 2023 г.

Тежкотоварните превозни средства Xcient използват електричество, получено от водород и предлагат пробег с едно пълно зареждане от около 800 километра

23:14 | 28.07.21 г.
<p>
	<em>Снимки: Hyundai</em></p>

Снимки: Hyundai

Южнокорейският автомобилен производител Hyundai Motor Co. обяви, че ще пусне по пътищата в Калифорния 30 камиона с водородни горивни клетки Xcient до началото на 2023 г., като това се очертава да бъде най-голямото внедряване на търговски превозни средства с нулеви емисии в САЩ, съобщава The Korea Bizwire. 

Hyundai ще се обедини с публични и частни партньори в пускането на 30 тежкотоварни водородни камиона Xcient за разнос на товари в Северна Калифорния до второто тримесечие на 2023 г., информират от концерна.

Консорциум, ръководен от Центъра за транспорт и околна среда и Hyundai, наскоро получи общо 29 млн. долара от два публично финансирани проекта, насочени към подобряването на качеството на въздуха. Консорциумът също така планира да създаде зарядна станция за водородни превозни средства в Калифорния, която да поддържа до 50 камиона със средно зареждане от по 30 килограма.

Камионът ще предлага пробег с едно пълно зареждане от около 800 километра, посочват от Hyundai.

За да разшири още повече присъствието си на най-големия пазар на търговски превозни средства в света, Hyundai заяви, че води преговори с множество логистични и търговски компании за разполагането на камиони Xcient в техните автопаркове в САЩ.

hyundai hyundai

Hyundai промотира своите търговски превозни средства с горивни клетки, които генерират електричество чрез водород и отделят само вода, като чиста алтернатива на дизеловите камиони.

От юли 2020 г. автомобилният производител е доставил 46 камиона Xcient до Швейцария като планира да пусне в продажба 1600 камиона с горивни клетки в Европа до 2025 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още