IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малко под 1 млн. души у нас са със завършена имунизация

В последните три дни се наблюдава устойчив ръст във ваксинационния процес, отчитат от здравното министерство

13:03 | 29.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

2 001 777 са поставените дози ваксини до момента. 984 573 души са със завършен имунизационен цикъл. Това съобщават от Министерството на здравеопазването.

В последните три дни се наблюдава устойчив ръст във ваксинационния процес, отчитат от ведомството. Първенец по брой поставени първи дози остава София, следвана от Пловдив, Бургас и Варна.

В последните три дни нарастване в броя поставени първи дози ваксини се наблюдава във Велико Търново, Враца,  Габрово, Добрич Кюстендил, Ловеч, Хасково, Сливен, Шумен.

Данните от Единния информационен портал показват лек ръст в броя на новозаразените с COVID-19 у нас в послдните дни. 

За последните 24 часа 216 са новите случаи на коронавирус. Положителни са 1,37% от направените 15 749 теста, сочат обновените данни. Най-много нови случаи има в столицата - 56. Следват областите Пловдив – 25, Бургас – 23, Варна – 17. Само област Кърджали е без нито един нов регистриран случай.

Хоспитализирани са 754 пациенти, от които 79 са в интензивни отделения. Починали са двама души. 53 са отчетени като излекувани.

Националната информационна система сочи, че заразата е установена при 13 473 медицински служители у нас. Четири нови случая са регистрирани през изминалото денонощие.

Според данните на Единния информационен портал през изминалото денонощие са поставени 12 975 ваксини.

Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров опроверга твърдения в публичното пространство за забавяне на ваксинацията по време на служебното правителство. Факт е, че има забавяне на ваксинационния процес, но е факт е и че такова има в цяла Европа и в САЩ, посочи той по време на изслушването му в парламента относно готовността на страната за нова вълна на пандемията от COVID-19 през есента и хода на ваксинационната кампания.

Стойчо Кацаров за пореден път заяви, че е привърженик на тезата, че ваксината трябва да е доброволна, а не задължителна, както се въвежда в някои страни. Да се опитаме да говорим разумно и с убеждаване, че с ваксинацията всеки помага на себе си и на близките си, призова министърът на здравеопазването в служебното правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още