Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Андрей Живков: "Балкански поток" ще се изплати след повече от 15 години

В рамките на следващите 7-8 години се очаква намаляване на търсенето на газ в Европа, смята служебният енергиен министър

2
 
0
 
10
преди 1 месец
Технологията "Вертикална Ферма" ("В-Ферма") предлага оранжерийно производство на гигантски количества (хиляди тонове на ден), 100% Карбон-Неутрална Биомаса от свръхбързорастящ (1м/ден) Бамбук Беема, на нулева резултантна себестойност, която биомаса да се изгаря директно в котлите на въглищните централи или да се преработва в Биометан или зелен Био-Водород чрез стийм-реформинг на Биометан.Изграждането на няколко такива В-Ферми ще замени изцяло нуждата от въглища и природен газ за икономиката, ще спаси въглищните централи от ликвидиране и ще осигури Експорт за стотици милиарди Евро. В рамките на десетина години България ще умножи многократно своя БВП и ще се нареди сред най-богатите страни в света.Разбира се, за целта първо трябва да измрат всички родни кухоглави политици и чиновници.https://vertikalna-ferma.alle.bghttps://biodizel.alle.bghttps://horti-energy.alle.bghttps://nula-energia.alle.bg
2
 
0
 
9
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Прецедента не обича пеефски. В плана за възстановяване имаше едни хидромелиорации(май за 400-500 млн), които пеефски трябваше да изпълни. И без това накупи земекопна техника за турски поток, защо да стои? Прецедента му ритна канчето, правителството съкрати тази "жизненоважна" пограма. Вярно, че "остави" тримата човека, който желаеха да отглеждат домати без вода, но война без жертви не може.
1
 
1
 
8
преди 1 месец
Значи строителните фирми на Пеефски много са крали докато са го строяли. Както са крали ресорният министър, премиера, прецедента Радев и служебните му недоразумения.
1
 
0
 
7
преди 1 месец
Един Българин, ти вкъщи на термо-помпа ли си?..Много хора започват да вярват в неосъществимите си мечти.Миналата седмица ходихме на гости на познат, бил си направил 'умна' къща, не потребявала почти никаква енергия. Все ми се хвали с нея и ми беше много любопитно да я видя. Е само в дневната охлаждаха два климатика по към 3+К! Скъсахме го от шеги!!!
1
 
1
 
6
преди 1 месец
Един Българин, ти вкъщи на термо-помпа ли си?..Много хора започват да вярват в неосъществимите си мечти.Миналата седмица ходихме на гости на познат, бил си направил 'умна' къща, не потребявала почти никаква енергия. Все ми се хвали с нея и ми беше много любопитно да я видя. Е само в дневната охлаждаха два климатика по към 3+К! Скъсахме го от шеги!!!
2
 
3
 
5
Един Българин до: Моабет да става
преди 1 месец
Няма профилна снимка
За южния поток ББ нямаше какво да направи, Орешарски също. Ние не сме Германия и всеки трябва да си гони интересите според възможностите. За Бургас - Дедеагач -> Добре че го спряха. Това щеше само да замърсява морето ни без никакъв икономически смисъл. Белене вероятно също няма икономически смисъл, но още блокове на Козлодуй не са лоша идея отново при икономически смисъл. Електричество трябва за да се спре това безумие наречено ТЕЦ за вода. Държавата да стимулира старите кооперации да топлят котлетата с термопомпи (като махне данъците например), а за новите да бъде задължително за акт 16. Никога повече твърди горива или вносен газ за топла вода и парно. Термопомпите имат КПД между 300 и 500% (за сметка на околен въздух или подпочвени води) и е безумно да продължаваме комунизма с парното.
0
 
2
 
4
vzhekoff до: evlogi
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Абсолютно ! ДА каже господинът другите газопроводи за колко време се изплащат и колко време се експлоатира тази инвестиция, да подскажа - около и над 35г.
0
 
3
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"Ще се изплати" - това е важното. Дано. Да се правят прогнози 10 или 15 години е с голяма доза вероятност. Могат да се случат много неща през следващите години. От война и епидемия до мразовити и продължителни зими. В единят случай може никога да не се изплатят в другият това да стане по бързо от 10 години. Това което е важно в момента е стратегията и усилията на правителствата да са насочени в посока която да подкрепя взетите решения и вече направеното. Сега вече да се работи за газификацията на тецовете. За подържане и развитие на химичните предприятията които ползват газ /ако има останали/. Едва ли може да се разчита на създаване на нови такива, но кой знае може пък и да се намери голям инвеститор. Просто ситуацията трябва да се изиграе максимално, не да се правят постоянно политически изказвания. "Демократична България" подават въпрос на министъра и той им отговаря това което те искат да чуят. Защо не попитаха министъра при текущата ситуация какво може да се направи за да се съкрати този срок или дори и да не се съкрати срока как може да се увеличат приходите и ползите от Балкански поток. Вместо това едно ненужно сочене с пръст и смешно твърдение тези ви излъгаха за срока на изплащане. Макар че ако бяха задали въпрос какво може да се направи? Министъра вероятно щеше да отговори: Ами товече нищо не може да се направи. И пак да посочи с пръст "виновните". Не защитавам ГЕРБ. Спомням си как Бойко се хвалеше, спрял трите големи енергийни проекта в България. А какво се оказа Южен поток стана Балкански и сега газта в България освен през морето минава и през Турция /за по-пряко/. И плащаме допълнителни такси. Станалото станало. Не се занимавайте със словоблудство в парламента а министрите да си гледат задълженията. Ако има сериозни нарушения и злоупотреби в проекта тогава на прокурор. Пак не е работа на парламента.
6
 
1
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Аз поне не съм виждал договора. Ако не е нормално, да кажем че е приемливо. Само че не съм наясно Булгартрансгаз, дали заплаща някакви суми на газпром за преноса на суровината за България. Наш поток с наши средаства, а ние заплащаме на чужда фирма? Чух някой от регулаторите да споменава подобно нещо.
1
 
3
 
1
преди 1 месец
15 години е горе долу нормално за газопровод.