IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тест за коронавирус ще може да се прави и на Летище София

Резултати от PCR-тестове ще бъдат получавани до 2 часа, а на бързите антигенни - до 20 минути

14:43 | 30.07.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

До дни на Теринал 2 на Летище София ще отвори лаборатория, в която пътуващите ще могат да си правят PCR, бързи антигенните тестове за коронавирус, както и други изследвания, съобщават от оператора на летището - "СОФ Кънект".

Резултатите от изследванията ще бъдат изваждани в рамките на 2 часа за PCR и на 20 минути за антигенните тестове.

На софийското летище се спазват мерки за работа в условията на коронавируса - почистване и дезинфекция, здравен контрол, осигуряване на физическа дистанция и т.н. В процес е ремонт в санитарните помещения, за да бъдат инсталирани безконтактни устройства за сапун и дезинфектанти. Подобренията продължават, но се правят поетапно, за да не се затрудняват пътуващите, уточняват още от компанията.

През септември ще бъдат инсталирани модулни мебели със станции за зареждане на мобилни устройства, както и детски кътове. Ще бъдат поставени и автомати за храни и напитки.

Тече и проект за подобряване на летателното поле - подмяна на асфалта и почистване на наслоения от гумите на кацащите самолети, което ще подобри спирачния път на мокра писта. Завършена е новата маркировка на пистата, перона и стоянките, допълват още от компанията.

"СОФ Кънект" официално пое управлението на Летище София през април 2021 година, след като плати 660 млн. лева под формата на концесионалното възнаграждение на правителството. Компанията обеща инвестиции от 624 млн. евро за модернизация на летището.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
ing5rov
преди 2 години
както е тръгнало , при всеки дюнерджия ше може да се прави тест за коронавирус ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
julian12
преди 2 години
Страшната болест дето трябва да те тестват за да разбереш, че ти има нещо. 99.8% хората им няма нищо, но трябва да се въведат тематични мерки....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още