IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ са поискали от 24 руски дипломати да напуснат до 3 септември

Почти всички ще напуснат без заместници заради рязко затягане на процедурите за издаване на визи от Вашингтон, каза руският посланик в САЩ

21:38 | 02.08.21 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Руският посланик в САЩ съобщи, че Вашингтон е поискал от 24 руски дипломати да напуснат страната до 3 септември след изтичането на визите им, предава Ройтерс.

Анатолий Антонов не уточни дали американското искане е било предизвикано от спор и за момента няма коментар от Вашингтон.

„Почти всички ще напуснат без заместници, защото Вашингтон затегна рязко процедурите за издаване на визи“, каза Антонов в интервю пред списание National Interest, публикувано в неделя.

Москва и Вашингтон отдавна имат различни позиции по редица проблеми, а отношенията им се обтегнаха още повече, след като американският президент Джо Байдън заяви, че смята руския президент Владимир Путин за убиец.

Напрежението донякъде се успокои, след като Байдън се срещна с Путин за разговори на 16 юни, които дори доведоха до връщането на част от парите на чуждестранни инвеститори в руски държавни ценни книжа.

„Надяваме се, че здравият разум ще надделее и ще успеем да нормализираме живота на руските и американските дипломати в САЩ и Русия на принципа на реципрочността“, каза Антонов.

Той също така изрази надежда, че започналият през последно време диалог между САЩ и Русия по въпроси от кибер сигурността ще продължи.

„Можем да водим разговори в различни области – от кибер заплахите до системите за контрол на оръжията“, заяви Антонов.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 3
Valentin13
преди 2 години
ихаа, страшна политикономика и полит история нащрака. повечето неверно, другото изкормено от истина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Другарката комсомолка скокна на амбразурата, пълна с опорки и откровени глупости. расия не била враг никому, ама на кого ги дрънкаш тия глупости бе, другарко? Я се върни няколко стотин години в историята и виж! САМО нападения и късане на територия! Включително и през ВСВ-расиията я започва ЗАЕДНО с Хитлер. В най-ново време Украйна, Грузия, Беларус и тн. расията вече няма приятели, никой не желае да бъде заплашван и изнудван! И като си тръгнала да плямпаш за Бисмарк, дали си чувала следното от него: Договор с русия не струва дори колкото хартията, на който е написан!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 1
zelka007
преди 2 години
и ние сме от добрите вече , скори и наш'те ф16-ки ще фъркат и носят демокрация по света ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 7
дядя Вова
преди 2 години
https://usdebtclock.org/ > някой вече изпада в истерия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 7
serafima
преди 2 години
АХ тези лоши руснаци!!!! Американците ВЪОБЩЕ не са такива.Сещам се за израза на Ото фон Бисмарк: "Сключвайте договори с когото искате, разгръщайте каквито желаете войни, но никога не закачайте руснаците."Знам 1000 начина как да изкарам руската мечка от бърлогата, но не знам нито един как да я върна обратно".Русия не е враг никому. Но има много врагове предвид необятните си ресурси. Това не може да се понесе от лакоми и желаещи за надмощие демократи. Толкова е просто. Добрите американски и натовски (?!) демократични самолети пазят света и летят навсякъде, а агресивните руснаци имат дързостта да си местят армията в собствената си държава. Лоши комунисти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още