IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ за кабинета на ИТН: Влизаме в залата, гласуваме против

Депутатите ни не бяха потърсени за отговорен разговор с останалите партии, приемаме, че ще има нови избори, казва Бойко Борисов

12:17 | 03.08.21 г. 18
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ няма да подкрепи правителство на "Има такъв народ". Това заяви на брифинг бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след заседание на изпълнителната комисия на партията.

Всички депутати от ГЕРБ ще бъдат в пленарната зала за гласуването, увери той.

"Да не дадем никаква възможност да се спекулира, че искаме да сме на много ръце разстояние от този хаос. Депутатите от ГЕРБ ще влязат в пленарната зала и ще гласуват против предложеното от "Има такъв народ" правителство, каза Борисов.

Отговорността е тяхна, още повече, че ние изчакахме вчерашния ден да видим дали няма да се вразумят, но не получихме никакво писмо, не че сме очаквали, отбеляза Борисов. Макар и неграмотно написано, щеше да бъде някакъв вид знак, нормално мислещи политици би трябва да си дадат сметка, че когато имаш с 0.5% повече гласове и то в чужбина, а в България си загубил изборите, народът ти казва, че тази партия не иска да бъде изчегъртана. Направили сме толкова неща, че няма как да бъдат изчегъртани, заключи Борисов. Тезата за изчегъртването бе лансирана от самия Борисов в радио интервю малко след изборите през април.

"Приемаме, че ще има нови избори", каза още Борисов.

"ГЕРБ-СДС трябва да стои максимално далеч от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа. Възлагаме на нашите депутати да влязат в залата и да гласуват против правителство, защото всяка друга наша формула на недобронамереност и отговорност би означавала да ни привързват с някакви кукловоди, сценаристи или каквото и да било друго. Ние не искаме това, не сме от тях", каза Борисов.

"Слушайки интервюто на Слави Трифонов, не си представям как ще продължат преговорите, без някоя партия да претърпи огромно унижение“, каза Борисов.

"Хубаво е, че Трифонов иска да поеме отговорност за това, което една година прави, въпросът е как ще го направи и дано го направи. Отговорността е изцяло тяхна“, заяви още той.

Припомняме, че от „Има такъв народ“ поканиха на срещи „Изправи се БГ! Ние идваме!“, „Демократична България“ и БСП, за да им представят структурата и състава на проекта на Министерски съвет. В края на миналата седмица мандат за съставяне на правителство от държавния глава Румен Радев получи Пламен Николов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 3
zelka007
преди 2 години
мдаа ... винаги да има некой да ни е виновен за мързела . но все пак , оправията им на ингилизите в това отношение , а и в други такива ми се струва доста по-добра от нашата ... едно приятелче , отиде на гурбет там , разправяше в апартамента дето живее , газта с монети - пускаш има газ , не пускаш нема ; токът и той с монети - пускаш има ток , не пускаш стоиш на тъмно ... :))) ... не е нещо иновативно , спокойно може и туканка да се прилага . доста дисциплиниращ ефект има ... :))) ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 1
zelka007
преди 2 години
верно е :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 1
khao
преди 2 години
... и в това отношения славун ги би с иновация.. тук ако не си спомняш обявиха кабинет още преди официалните резултати... какви два дена ще чака :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 2
mrynmryn
преди 2 години
Ама ние не сме монархия. Макар че тук обичат един да носи отговорност за всичко, просто да има някой най-горе за да му сипват, бил той Бойко, Доган, Костов, няма значение, просто да има един, дето да обира калая.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 6
zelka007
преди 2 години
не знам ... ингилизите им се смеем за десният волан , за изчанчените мерни единици ... ама 2 дена след изборите представят на кралицата правителството и тя подписва указ , ако няма възражение , и си започват работа ... тва помотване у нас и чудене кой какво може или не може ми се струва вповече ... иначе Бащицата е велик , вчера едно , днес друго , за който го е позабравил ... :))) ... дано не започнат пак да го пускат по телевизии и радиа , че таман свикнах без аграрният му речник и изказ ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
khao
преди 2 години
най вероятно, но тогава връзката им с дпс ще стане вече очебийна... по скоро герб не влизат зада е по нисък кворума, дпс тогава ще гласуват против зада не си личи че са заедно, а дб въздържали се при всяко положение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
mrynmryn
преди 2 години
Според мен ще гласуват така - герб против, дб въздържали се и останалите подкрепят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 7
khao
преди 2 години
абе Бай Х... ти даже не си депутат, а заповядаш на депутатите кво да правят ... да ти бемм и парламентарната република дето ни направи... чиста бананова!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още