IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Създателите на „South Park“ получават 900 млн. долара за още сезони и филми

Това е и една от най-скъпите сделки в телевизионната история, която ще гарантира продукция поне до 2027 г.

21:46 | 05.08.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Създателите на култовата поредица „South Park“ са подписали нов договор с ViacomCBS, в рамките на който ще получат над 900 млн. долара през следващите шест години – една от най-скъпите сделки в телевизионната история.

Трей Паркър и Мат Стоун ще използват парите за създаването на нови епизоди на „South Park“, които ще се излъчват по канала на Viacom Comedy Central. Също така са предвидени и няколко свързани със сюжетната линия филми за стрийминг услугата на компанията Paramount+, съобщава Bloomberg.

Първият проект в рамките на новата сделка ще е филм, чието действие се развива в света на „South Park“, а премиерата се очаква преди края на годината.

Сделката, продължаваща до 2027 г., включва шест цикъла от сезони на „South Park“, както и 14 готови за стрийминг филма.

Сделката с Паркър и Стоун е най-ясният досега сигнал за растящия ангажимент на ViacomCBS към Paramount+. Стрийминг услугата може и да изостава все още от Netflix и Disney+, но успява да привлече милиони потребители, откакто се ребрандира през март. ViacomCBS се надява на филмите за „South Park“ за ускоряване на растежа си. Сериалът продължава да е най-гледаното телевизионно шоу на Comedy Central.

В момента стратегията е да се използват най-големите хитове на Comedy Central, за да се привлекат нови потребители към Paramount+. По-рано тази година главният изпълнителен директор на MTV Entertainment Group Крис Макарти подписа нова сделка с Тейлър Шеридън, създател на шоуто „Yellowstone“, за нова програма, свързана с основната сюжетна линия, която да е достъпна на Paramount.

Към края на юни ViacomCBS има над 42 млн. потребители на всички свои стрийминг услуги, вкюлчително Paramount+, BET+ и Showtime.

„Направихме филм „South Park“ през 1999 г. и не сме правили друг, защото шоуто беше така задоволително“, коментира Стоун в интервю. „Сега сме по-стари и идеята за това какво биха могли да бъдат филмите за стрийминг е много обещаваща“, допълва той.

Когато Паркър и Стоун създават за първи път „South Park“ на базата на кратко филмче, направено в колежа, смятат, че едва ли ще се радва на голям интерес. Но програмата, която излиза на екран през 1997 г., е моментален хит, поставяйки Comedy Central на телевизионната карта. До третия сезон създателите вече не получават насоки от канала за това как да подобрят шоуто.

„Правим каквото искаме и те ни подкрепят в това“, коментира още Стоун.

„South Park“ е в ефир вече 24 години, което го прави един от най-продължителните сериали в телевизионната история.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
mrynmryn
преди 2 години
За това ли вече не правят нови епизоди? Едва ли са го били закъсали за пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още