IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основателят на Nikola е продал акции на компанията за около 77 млн. долара

Тревър Милтън е освободен под гаранция срещу 100 млн. долара, обезпечена от неговото ранчо в Юта, обещавайки да ограничи пътуванията и връзките с акционерите

13:00 | 07.08.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberb L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberb L.P.

Основателят и бивши председател на производителя на електрически превозни средства Nikola Corp. Тревър Милтън е спечелил около 77 млн. долара, продавайки акции на компанията, дни след като посочи пред съда, че не е виновен по обвиненията за подвеждане на инвеститорите, съобщава Bloomberg. 

Милтън непряко е държал продадените акции чрез M&M Residual LLC, базрана в Невада компания, която той изцяло притежава.

На 23 юли, шест дни преди Милтън да бъде обвинен в измама с ценни книжа и обвинен в лъжа за бизнеса и технологичните възможности на Nikola, той и M&M Residual са прехвърлили 600 000 и 1,15 милиона акции на съпруга му, показва документ, изпратен до американската Комисия по ценни книжа и борси.

Въпреки че Милтън се оттегли от поста главен изпълнителен директор, той остава най-големият акционер в компанията,  През декември Милтън каза, че остава ангажиран със своя дял в Nikola.

Прокурорите твърдят, че Милтън е подвел инвеститорите за първия прототип на своя пикап, който компанията планира да пусне в продажба с помощта на General Motors Co. Той беше освободен под гаранция срещу 100 млн. долара, обезпечена от неговото ранчо в Юта, обещавайки да ограничи пътуванията си и комуникациите с инвеститорите.

Откакто Милтън подаде оставка, само три месеца, след като Nikola излезе на борсата чрез сливане с компания със специално предназначение (SPAC), дружеството се бори да запази доверието на инвеститорите.

GM отмени плановете си да произвежда пикапа за Nikola през ноември и компанията намали първоначалните си прогнози за доставка на превозни средства по-рано тази седмица, предупреждавайки за проблеми по веригата на доставка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
analog
преди 2 години
Подсъзнателен джендъризъм? Все пак е женен за жена."прехвърлили 600 000 и 1,15 милиона акции на съпруга му"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още