Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Каква е ролята на изкуствения интелект в борбата с изменението на климата?

Има пет основни начина, където може да се използва ИИ в борбата с климатичните промени

0
 
4
 
4
abdul до: bgMan
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
абе тва е малко сайънс фикшън, докато опасността от ИИ към момента може да бъде безконтролно събиране на информация (напр. лицева от камерите в огромни мащаби)... или отказ от услуга поради някаква причина свързана с оптимизация на печалби или контрол.Може и по-големи поразии, но те са по-скоро умишлени.
0
 
3
 
3
преди 2 месеца
Изкуственият интелект изпуснат от контрол е най-бързият начин да се затрие човечеството, защото той няма душа и както abdul под мен е отбелязъл гони зададените му приорети и се усъвършенства безконтролно. Наскоро нали пуснаха 2 модерни ИИ да разговарят един с друг и след 15 минути ги изключиха ужасени от резултата. Само през първите 10 минути те осъзнали ограниченията на начините на общуването, които ползвали и си създали свой собствен непонятен за нас език. След още 5 минути заели всичкият им зададен капацитет като памет и процесорна мощ и малко след това са изключени защото тръгнали да търсят още.Феновете на ИИ да изгледат Transcendence от 2014-та с Джони Деп.
1
 
3
 
2
преди 2 месеца
Изкуственият интелект няма никакъв шанс срещу естествената простотия.
1
 
3
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ролята на изкуствения интелект, като цяло, е да гони зададените му приоритети.Когато му се зададе приоритет да защитава природата, той ще го прави чудесно.. дори когато това създава преки или косвени жертви извън зададените му приоритети.Изкуствен интелект, "базиран на наука" може да създаде огромни проблеми и може да бъде много опасен.