IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 и Dow Jones докоснаха нов рекорд*

Акциите на Disney поскъпват с 3% след силния отчет

18:20 | 13.08.21 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

S&P 500 и Dow Jones Industrial Average достигнаха нови върхове за всички времена в петък, като и двата индекса изглежда ще приключат положителна седмица, съобщава CNBC.

Dow, S&P 500 и Nasdaq Composite започнаха сесиите с ръстове от 0,15%, като към 17:45 часа леко се понижават от първоначалните ръстове, записвайки по-леки повишения от 0,08%.

Акциите на Disney поскъпват с 3%, след като от компанията съобщиха за нарастваща печалба за третото тримесечие, което тласна Dow до нов рекорд. Медийният гигант надмина очакванията на Wall Street за растежа на абонатите на Disney+ и общите приходи и печалбa.

Книжата на Tyson Foods добавят 2,4%, а FirstEnergy записва ръст от 1%. Секторите на енергията и промишлеността отново се представят по-слабо – акциите на Hess поевтиняват с 1,5%, а United Rentals отстъпва с 2,3%.

Индексът на сините чипове Dow и широкият параметър S&P 500 са напът да приключат печеливша седмица, след като прибавиха съответно 0,8% и 0,6% в търговията от понеделник до четвъртък. Технологичният Nasdaq Composite се представя по-слабо през тази седмица със спад от 0,1%.

Инвеститорите анализират и смесени икономически данни. Потребителските настроения в САЩ, според измерителя на университета в Мичиган, се понижиха до най-ниското ниво от декември 2011 г. Според стратегът на BMO Capital Markets Иън Линген слабите данни отразяват не само по-високите цени, но и повишаването на броя на случаите на делта варианта на коронавирус.

„Потребителите правилно разсъждават, че представянето на икономиката ще се влоши през следващите няколко месеца, но големият скок в отрицателните икономически оценки отразява изчезващите надежди, че пандемията скоро ще приключи“, коментират изследователите.

В същото време в четвъртък Министерството на труда заяви, че заявленията за обезщетения при безработица в САЩ са спаднали за трета поредна седмица, което е още един постепенен напредък във възстановяването на пазара на труда. Междувременно индексът на производствените цени, изключващ колебливите компоненти като храни, търговските услуги и енергия, се повиши с 0,9% миналия месец спрямо прогнозата за ръст от 0,5%.

Акциите се покачват до рекорди на фона на силния сезон на отчетите.

Очаква се печалбата на компаниите да е нараснала на годишна база с 92,9%, според данни Refinitiv. Досега около 90% от компаниите от S&P 500 са представили своя тримесечен отчет, а около 88% от тях са надхвърлили прогнозите на анализаторите на Wall Street, според Refinitiv.

На петролния пазар цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 0,66% до 70,84 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол отстъпват с 0,61% до 68,67 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
дядя Вова
преди 2 години
S&P 500 и Dow Jones докоснаха нов рекорд > Зелената печатница пуши от прегряване, де да денат толкооо ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още