IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблем с Autopilot поставя под лупа почти всички коли на Tesla, продадени в САЩ

Американската администрация по безопасност на движението по пътищата ще разследва информация за сблъсъци между електромобили на Tesla и аварирали коли

17:08 | 16.08.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Правителството на САЩ започва официално разследване на системата за подпомагане на водачите на електромобилите Tesla, изтъквайки, че са получени данни за проблеми, свързани със затрудненията на Autopilot да засича аварирали автомобили, съобщава Bloomberg. 

Разследването обхваща 765 хил. превозни средства, които Tesla е продала в САЩ от 2014 г. досега.

Американската администрация по безопасност на движението по пътищата (National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA) разследва проблемите около Autopilot.

Според наличната информация автомобилите Tesla, които са с включен Autopilot, изпитват затруднения при идентифициране на аварийно спрели превозни средства, като съществува риск от сблъсък.

NHTSA регистрира случаи, при които електромобили Tesla с активна функция Autopilot или режим Traffic Aware Cruise Control са се сблъскали в спрели автомобили с включени аварийни светлини.

В други случаи електромобилите са ударили светлоотразителни триъгълници и конуси, поставени в близост до аварирал автомобил.

Разследването на NHTSA засяга Model X, Y, S и 3, произведени между 2014 и 2021 г.

Компанията на Илон Мъск се сблъска с подобно по мащаби разследване в Китай по-рано тази година. Tesla трябваше да започне изтеглянето на повече от 285 хил. автомобила от китайския пазар, след като разследване установи проблеми със софтуера за подпомагане на шофирането, които могат да причинят сблъсъци по пътищата.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 3
zelka007
преди 2 години
ладата що отива в историята ... ?! ... свалят от производство платформата и започват да правят рено с екстериор на лада ... :))) ... запей тука некоя чалга ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
дядя Вова
преди 2 години
Дръжката, дръжката, на Тесла-та дръжката, пееше една чалга :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още