IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йордан Мицикулев: Индексите са икономически индикатори

Не може да се каже, че пазарът в Азия изостава от глобалния оптимизъм, твърди трейдърът

21:19 | 17.08.21 г. 2
Йордан Мицикулев: Индексите са икономически индикатори

Индексите са икономически индикатори, като нашата задача е да гледаме тяхното развитие.Dow Jones Industrial Average и S&P 500 достигнаха нови рекордни върхове в края на търговията в понеделник. Широкият американски измерител удвои нивото си спрямо пандемичното дъно от 23 март. 100% рали е най-бързото удвояване на бичия пазар спрямо достигнатото дъно от Втората световна война насам. Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria Йордан Мицикулев, професионален трейдър и основател на The Smart Money.

Според него моментната картина изглежда добре, като се очаква резкият ръст на пазарите да не приключи скоро. 

"На технологичните компании им подейства много добре обстановката, в която хората получават пари от вкъщи, за да не работят, като по-късно тези пари влизат отново в капиталовите пазари. Основната политика на Фед е да влива пари в икономиката чрез кредити и лесни финансирания, а не да ги дава директно на хората", каза гостът.

Това, което гледат инвеститорите невинаги е движеща сила. Големите инвеститори, хедж фондове и институционални играчи всъщност гледат съвсем различни данни на база, на които може да видим как икономиката се движи в следващите 10-12 месеца. Ритейлът гледа данните за предходния период, а институционалните играчи - за бъдещия период, каза Йордан Мицикулев.
Гостът е на мнение, че не може да се каже, че пазарът в Азия изостава от глобалния оптимизъм.

"В момента една от добрите индикации е колко кредити дават банките на фирмите и бизнесите. В Азия не е имало големи ръстове в даването на кредити. Икономическите данни в Китай не са лоши, спадовете в индексите са една заявка, че пазарът е стабилен и ще продължи нагоре", обясни гостът.

Целия разговор вижте във видео материала на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
QUANTUM
преди 2 години
Ще поживеем у ще видим колко нагоре ще ходят индексите. Дъ Смарт мъни да не затваря кепенците. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
serafima
преди 2 години
Според мене е направилна самата постановка. Всеки индекс, коефициент, абсолютно число, относителен дял е икономически ИНДИКАТОР, или казано на български - ПОКАЗАТЕЛИ. Да кажеш, че индексите са индикатори, значи да кажеш, че водата е мокра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още