IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Robinhood разчита все повече на криптовалутите, но активността спада

Заради приглушената прогноза книжата на оператора на борсовото приложение загубиха 5% от стойността си

11:44 | 19.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Gabby Jones/Bloomberg</p>

Gabby Jones/Bloomberg

В първият си тримесечен отчет като публично дружество Robinhood каза, че криптовалутите представляват повече от половината от всички приходи, базирани на трансакции през второто тримесечие, а 62% от приходите от криптовалути идват от доуджкойн, дигитална монета, вдъхновена от меме, първоначално започнала на шега.

В първия си отчет за приходите от IPO-то си от миналия месец Robinhood заяви, че приходите ѝ от криптотрансакции възлизат на 233 милиона долара спрямо 5 милиона долара през тримесечието преди година. Криптовалутите представляват 52% от приходите, базирани на трансакции, нараствайки от 17% през първото тримесечие и 4% през четвъртото тримесечие на миналата година. 

Компанията също така отбеляза, че повече от 60% от кумулативните акаунти, финансирани от мрежата, търгуват с криптовалута през тримесечието.

„Трите месеца, приключили на 30 юни 2021 г., са първото тримесечие, в което по-голям дял от нови клиенти направиха първата си търговия с криптовалути, а не с акции“, се казва в отчета за приходите, цитиран от CNBC.

Именно процъфтяващата търговия с криптовалути напълни касите на обичания от младите трейдъри оператор на приложение за търговия. Общите приходи се повишиха през второто тримесечие със 131 процента до 565 милиона долара, както обяви американската компания. Приходите от трансакции са нараснали със 141 процента до 451 милиона долара. 

Въпреки това компанията, която се възползва от блокирането в рамките на пандемията на коронавируса, отбеляза спад в нормалните търговски дейности, когато икономиката се отвори отново. Очаква се тази тенденция да продължи и през третото тримесечие.

Акциите загубиха около пет процента от стойността си в следборсовата сесия. Robinhood стана особено известен като част от битката за американския търговец на видеоигри Gamestop по-рано тази година. Много малки инвеститори бяха използвали приложението за своите спекулативни сделки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още