Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

"Булгаргаз" поиска поскъпване на газа със 17% от 1 септември

Очакванията на пазарните анализатори са, че през тази зима цената на природния газ в Европа може да достигне рекорди

   1| 2    
3
 
0
 
18
khao до: bgMan
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
е ти чак сега ли го разкри.... той сам си призна че дядо му е 9 септемврийски првратаджия... и натам се сети сам!
4
 
2
 
17
bgMan до: Mavi Goz
преди 2 месеца
Ясен си ми руски ***. Повечето от съдържанието на постовете ти ако не са откровенни лъжи са гнусни манипулации точно в КГБ стил. Ще дойдат самолетите. Ще има гориво за тях, щом има за 6-8 пъти по-лакоми МИГ-ове. И 20 години след като дойдат ще са актуални и превъзхождащи по повечето показатели 90% от всички произвеждани в Русия самолети.
3
 
3
 
16
Mavi Goz до: bgMan
преди 2 месеца
Имаше един виц по соца: едно българче и едно гърче се драчат през телената ограда на границата. Гърчето дразни българчето: а пък ние си имаме портокалиии! Българчето се чуди с кво да го затапи и му казва: ние пък си имаме социализъм! Гърчето: е, социализъм и ние можеме да си направиме! А българчето: шси направите, ама нема да си имате портокали! Та и вие: шси имате най-модерните самолети, ама нема да си имате кинти да им сипете тунджа за по едно кръгче . . . ;) :lol: А и доде дойдат, ше минат години - може да не са вече чак па толкова модерни . . . ;) :lol:
3
 
3
 
15
преди 2 месеца
Мине не мине тема и без никаква връзка вкарат пак опорките с глупостите за Ф 16-ките. Много ги е яд гнилите червеноармейски червеи, че ще имаме най-модерните едномоторни истребители с експлоатационен ресурс 9-10 пъти по-голям от сичките изделия на Рособоронекспорт. 1. Последно поколение АЕСА радари имат само Ф16 блок 70 и Ф35. Руските боклуции могат и да си направят техния ама след 20 години. 2. Летателния час на Ф16 Блок 70 е около 30% по евтин от всички други самолети и двигателите са много по-издръжливи от всичко произвеждано досега. 3. Ф16 Блок 70 има много от системите на Ф35, дори ще имаме една, която още не е въведена във Ф35, чак след 2024 ще я сложат и ако я имаше на нашия Миг-29, пилотът ни, майор Терзиев щеше да е жив.
4
 
2
 
14
khao до: Mavi Goz
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
хахаха, издънка на 9то септемврийски превратаджия, най тежкото нещо което ти се е случвсло е да гледаш lil homies по скайп! нищо друго.
3
 
2
 
13
khao до: Стоян Петров
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
ооо, тоя кух коняр не може да ме впечатли... щеше ако беше постигнал нещо сам... а той даце университета го изкара с партийни връзки..
4
 
2
 
12
Mavi Goz до: Стоян Петров
преди 2 месеца
Бе тъмнокожи, светлокожи, безкожи . . . Внуци са, живи и здрави . Като съм работил здраво, в т . ч . и връз жените, нещо остава след мене . Не секи оставя внуци . Първо требва деца да направиш и да ги отгледаш - тоже тежко, дълго и скъпо занимание и не е за секи . А я ти сподели - След форумен че киджия кво остава ?
3
 
5
 
11
Mavi Goz до: Стоян Петров
преди 2 месеца
Ти често цикаш за загубения транзит по старата тръба през Украйна и за онези чисти сто и нещо милки зелено годишно, дето приберахме от транзит. Обаче в увредената ти празна тиква нема как да се върже неква логика, че некога и тая тръба е била нова, некой я е строил скъпо и дълги години не е зимал нищо от нея. Всъщност, зимаше и до доста - заради начина, по който другарувахме с рашките през онези години, зимахме газ за без пари, а с него правехме куп неща, които продавахме за купища пари - България беше в топкласациите по производство на азотни торове, калцинирана сода, стъкло, оранжерийни плодове и зеленчуци, цветя и кво ли още не, за което се искаше природен газ в неограничени количества и ако може за без кинти . Иначе тръбата сама за себе си си я изгладувахме . . . Вие, дето никога нищо не сте построили, дори собствен дом, нема как да знаете, че стратегическата инфраструктура е скъпа, строи се с кредити и се изплаща с десетки години. А умните държави (разбирай - с умно население) никога не се отказват от стратегическа инфраструктура. Тя затова е стратегическа - носи много ползи от всякакъв характер, защото обслужва стратегически цели. И АЕЦ Козлодуй навремето го изгладувахме, ама сега ни свети, топли и още носи кинти - една от малкото ЯКО печеливши държавни иконамически структури. И пътищата са скъпи и са само изваждане за бюджета, ама без тех нищо не става . Та ти твойте сметки си ги прави, прасни си злобойката да ти олекне, ама недей да ни убеждаваш тука за съвецка власт - ние сме убедени комунисти ;) :lol: . Да сметаме кинти можеме - ако съдиме по некои лични материални показатели - бая по-добре от тебе ;) :lol:
6
 
3
 
10
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Не се коси и твоите внуци ако бяха тъмнoкожи и ти щеше да си злобен.
6
 
4
 
9
Стоян Петров до: Mavi Goz
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Аве селски, аз нали ти зададох вектора към Крим, пардон Корсика ли беше? Сезонът преваля, трябва да се подготвяш да лепиш плочки. Колкото до природният газ струва толкова колкото струва. Евтина има в САЩ където по хъбовете е 130-140 $ за хиляда. Който си е купил капацитет във втечняващите заводи, печели. С цялата процедура по втечняване пренос и регазификация струва до 200$ за 1000 куб метра(макар че тогава единицата ще е куб.фут). Някой печелят останалите пишем по форумите. И запомни, ако се беше построил Ю Поток, Булгартрансгаз 22 години нямаше да има приходи. Точно както в момента, Турски(Балкански) поток тече приходите същите както преди пускането му. Що така?