IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големите търговци на петрол у нас плащат в срок корпоративните данъци

Част от тях са реализирали над 571 млн. лева печалба за последните пет години

11:27 | 23.08.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Десете най-големи компании, търгуващи с петрол и петролни продукти в България, нямат просрочени задължения по отношение на корпоративния данък към хазната в последните пет години.

Това означава, че всички дължими суми са платени навреме, пише служебният финансов министър Асен Василев в отговор на въпрос на депутата от "Демократична България" Мартин Димитров.

От него е видно, че най-големите компании, чиято основна дейност е търговия с петрол и петролни продукти, у нас са (по азбучен ред): "Астра Биоплант", "Бент Ойл", "Еко България",  "Литекс", "Лукойл България", ОМВ България", "Петрол", "Ромпетрол България", "Сакса" и "Шел България".

Без да навлиза в конкретика, финансовият министър посочва, че печалбата за компаниите, които са с положителен резултат от дейността си за последните пет години, възлиза на 571,2 млн. лева, или 1,33% от реализираните от тях приходи. Дружествата на загуба са отчели общо 112,8 млн. лева за последните пет години, или 2,2% от приходите им.

Част от исканата от Мартин Димитров информация е в обхвата на данъчната тайна, затова и данните са обобщени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Shadow1
преди 2 години
Поздравления за компаниите. Макар, че не се съмнявам че укриват част от приходите си но да кажем това е нормално към днешна дата в България и няма да ги обвинявам твърде за момента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още