IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо да се включите в конкурса "Академия за финансови анализатори"?

Ето какви награди ще получи големият победител в инициативата, с която Investor.bg празнува 20-ия си рожден ден

11:00 | 25.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Защо да се включите в конкурса "Академия за финансови анализатори"?

„Академия за финансови анализатори“ е в своя ход, а докато журито на конкурса чете получените есета, ние ще Ви разкажем от първо лице подробности за наградите, които ще получи големият победител в инициативата, с която Investor.bg празнува 20-ия си рожден ден.

До 15 септември всеки, който иска да спечели безплатна магистратура по „Финанси“ във ВУЗФ и стаж и практика в Investor.bg и бизнес телевизията Bloomberg TV Bulgaria, може да го направи, като подготви есе по една от 4 предварително предложени теми и го изпрати на academy@investor.bg.

Повече информация и условията за участие във втората част на образователния проект „Академия за финансови анализатори“ може да откриете ТУК.

Ето и няколко причини защо да се включите:

Една от най-важните мисии на Investor Media Group и на Investor.bg, който е част от медийната група, е тази да създаде реална връзка между бизнеса и образованието. Затова и организирането на второ издание на „Академия за финансови анализатори“ навръх 20-ата годишнина на Investor.bg не е случайно.

Победителят в образователната инициатива ще има възможност не само да се специализира академично напълно безплатно в един от най-добрите бизнес университети у нас, но и да натрупа реален професионален опит в най-четената икономическа медия в България Investor.bg.

Стаж в редакцията на Investor.bg

В рамките на практиката победителят ще научи как протича всеки един ден в редакцията на най-утвърдената икономическа медия у нас, как се проследява и пише за икономическите и финансови събития от страната и света, какви са разликите в отразяването на различните ресори и кои са постулатите, които превръщат Investor.bg в библията на икономическата журналистика у нас.

Но това не е всичко. От 2015 година насам Investor Media Group и Investor.bg работят в партньорство със световната медийна компания Bloomberg. Благодарение на това сътрудничество България може да се похвали с единствения специализиран бизнес канал в родния ефир. Което е и поредното преимущество, от което ще може да се възползва победителят в „Академия за финансови анализатори“.

Телевизионен опит и практика в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Освен стаж в Investor.bg, първенецът в конкурса ще има възможност да трупа опит като стажант продуцент и репортер в нюзрума на Bloomberg TV Bulgaria и да се запознае с особеностите на телевизионната бизнес журналистика. Ежедневно той ще получава насоки от първо лице от утвърдени имена от екрана на единствената бизнес телевизия у нас, с които ще придобие умения за това как се прави един структурно и съдържателно издържан телевизионен репортаж на бизнес тематика, какъв е етикетът, изказът и необходимото поведение пред камера.

Достъп и работа с терминалите на Bloomberg

В допълнение към това той ще получи и нещо изключително ценно – ще има достъп и възможност да работи ексклузивно с терминалите на Bloomberg. Investor Media Group е единствената медийна група в страната, която разполага с достъп до такъв богат източник на информация.

Ежедневният преглед на данните от терминалите на Bloomberg, както и проследяването на развитието на фондовите, облигационните, валутните и стоковите пазари на дадена държава, допринасят значително за по-задълбоченото и внимателно разбиране на възприятията и отношенията между политиката, бизнеса и финансите. Умението да се разчита и анализира такъв обемен масив от информация е друго много важно преимущество, което победителят в „Академия за финансови анализатори“ ще получи в рамките на практиката си.

Безплатно обучение в магистратура по финанси в един от водещите частни бизнес университети

И тъй като зад всяка успешна кариера стои солидна доза академична подготовка, „Академия за финансови анализатори“ ще осигури на победителя в конкурса безплатно обучение в магистърска програма „Финанси“ във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Частният университет е вторият най-добър у нас в сферата на икономиката по данни на Рейтинговата система на МОН и е известен с високия брой професионално реализирали се студенти.

Победителят в Академията сам ще има възможност да избере дали да се включи в магистратурата още от тази есен - октомври 2021/2022г., или през февруари 2022г. В специалността той ще изучава дисциплини, които ще помогнат да се научи как да инвестира успешно както във финансови, така и в реални активи, да разпознава различните видове рискове в бизнеса и да обръща внимание на поведенческата страна на финансите.

Паралелно с това той ще се обучава как да съставя и управлява бюджетите на различни организации, как да анализира финансовите им отчети и да наблюдава финансовите особености на външнотърговските сделки. Още подробности за магистратурата на ВУЗФ и за университета ще откриете ТУК.

Повече информация и условията за участие във втората част на образователния проект „Академия за финансови анализатори“ може да откриете ТУК.

Асоциацията на европейските журналисти-България е специален партньор на „Академия за финансови анализатори“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още