IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С биткойни в Алпите: Швейцарски хотел приема плащания в криптовалути

Управата обмисляше да приема криптовалути още преди четири години, но трябваше да изчака, докато се гарантира, че трансакциите ще са сигурни

12:26 | 27.08.21 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Луксозният хотел Chedi Andermatt, контролиран от милиардера Самих Савирис, обяви, че ще приема плащания в криптовалута.

Хотелът в Швейцарските Алпи ще приема биткойн и етер, като предстои да се разгледа и възможността за други криптовалути, се казва в позиция, цитирана от Bloomberg.

Апартамент с всички екстри в Chedi Andermatt, на около 110 километра от Цюрих, може да струва до 1000 долара на вечер, показва проверка в сайта на хотела.

Управата му обмисляше да приема криптовалути още преди четири години, но трябваше да изчака, докато се гарантира, че трансакциите ще са сигурни и волатилността на цените може да бъде избегната.

За осигуряване на услугата хотелът си партнира с платежната компания Worldline, както и с швейцарската криптокомпания Bitcoin Suisse. Плащанията с криптовалути ще бъдат незабавно обръщани в швейцарски франкове, съобщиха още от управата.

Chedi отваря врати през 2013 г. като част от съживяването на загубилия популярност курорт Андермат. Савирис, чието състояние идва от недвижими имоти в Египет, обединява сили с други инвеститори, с които инвестираха над 1 млрд. долара в селището.

„Отправяме ясно послание на гостите на нашия хотел, че сме отворени за нови технологии и в същото време предлагаме нов начин за плащане като допълнителна услуга“, коментира Жан-Ив Блат, генерален директор на Chedi.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Solar Power
преди 2 години
Много добре :) Криптото става все по използвано......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
3
rate up comment 2 rate down comment 4
khao
преди 2 години
дали ? ... да по разсъждаваме малко. Хотел който се храни от ски сезона и от снега, ще приема пяащания от това дето гори ток кат звяр и до няква степен допринася (малко или много )за ... липсата на сняг ! :) Удобен пас към конкурентите му и техните маркетинг отдели... да видим, как ще отиграят този брилиантен пас ! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
zelka007
преди 2 години
имат добър маркетингов отдел . сега във всички икономически издания по цял свят ще напишат : швейцарският луксозен хотел Chedi Andermatt дъръ-бъръ ... ако трябваше да плати 1000 рекламни материала по цял свят щеше да му се извие свет от цената . идва зимен сезон , трябва да го напълнят този хотел с платежоспособни ... :))) ... нещо като еди коя си отиде на плажа без горнище на банският , показа перфектно тяло в (тук се цитира екзотична дестинация) . и един куп подобни на нея почват да врънкат текущите си разводачи по направления , я виж тази къде са я завлекли , пък ти мен никъде не ме возиш напоследък ... и те така се върти светът ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Всичко върви по програма, хоум офисчето, сега тази мегановина за някакво швейцарско хотелче и биткойн, значи наред са апартаментите. Между другото, помолете хотела да ви изпрати копие от касовия бон или фактурата в биткойн, че ми е много интересно да ги видя! Мерси!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още