IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роналдо изстреля акциите на Манчестър Юнайтед

Книжата на клуба поскъпнаха с бизо 6% в края на сесията

09:31 | 28.08.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;EPA/FRANCK ROBICHON, архив</em></p>

Снимка: EPA/FRANCK ROBICHON, архив

Акциите на Manchester United Plc. получиха силен тласък от завръщането в клуба на неговата бивша звезда Кристиано Роналдо.

По време на търговията цената на книжата достигна ръст от 11%, завършвайки сесията с близо 6% нагоре. Така пазарната капитализация на отбора достига 2,98 млрд. долара. По-рано през деня стана ясно, че едноименният клуб е сключил сделка с Ювентус за трансфера на Роналдо. Акциите на италианския отбор поскъпнаха с 1,2% в петъчната търговия в Милано.

Роналдо публикува видео в Instagram, в което описва напускането на Ювентус с думите „накрая можем да се обърнем назад и да осъзнаем, че постигнахме велики неща, не всичко е било, както сме искали, но все пак написахме една много красива история заедно“. Неговото завръщане на „Олд Трафорд“ става факт близо 12 години след като напусна отбора, за да играе за Реал Мадрид.

Манчестър Юнайтед поздрави новата си стара звезда в Twitter, посочвайки, че „всички в клуба нямат търпение да приветстват Кристиано обратно в Манчестър“.

Новината е факт само дни след като конкурента Манчестър Сити се спрягаше за фаворит за привличането на португалеца. Тогава бе съобщено дори и за сума – сделка за 15 млн. долара с възможност за още 8 млн. евро, по данни на  ESPN.

В кариерата си Роналдо е спечелил престижната „Златна топка“ пет пъти, както и над 30 трофея от водещи първенства. Португалецът има в актива си 118 гола в 292 мача за Манчестър Юнайтед.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 2 години
да живеят алгоритмите за автоматична търговия ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още