IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радев: Избори 2 в 1 са срещу духа на конституционния модел

Политиката е преди всичко отговорност, крайно време е политическите партии да осъзнаят своята, коментира държавният глава

11:53 | 28.08.21 г. 18
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;БГНЕС/ГЕРГАНА КОСТАДИНОВА</em></p>

Снимка: БГНЕС/ГЕРГАНА КОСТАДИНОВА

Избори две в едно са срещу духа на нашия конституционен модел. Това заяви на брифинг в Рудозем президентът Румен Радев, цитиран от БТА.

По думите му разграничаването в отговорностите между различните институции е в духа на правовата държава и това следва да се отчита.

Трябва да се търси баланс между цената на едни отделни избори, баланс между това хората да ходят, може би, три последователни недели на избори, но трябва да отчитаме, че все пак тези избори се правят в духа на нашата конституция, коментира държавният глава. Никога досега не е имало смесване в едно на парламентарни и президентски избори. Но в края на краищата нека парламентът вземе това решение, добави той.

От Рудозем Радев отново призова и за диалог.

Колко избора трябва да преминем, за да разберем - от предишните избори, че без диалог не става, а на тези избори сега, в рамките на този парламент, да разберем, че без коалиция не става. Колко време ще се учим, за да стигнем до вярното решение, попита той.

Политиката е преди всичко отговорност, крайно време е политическите партии да осъзнаят своята отговорност и да не абдикират от нея, добави държавният глава.

„Длъжни сме да мислим рационално - какви ще са последствията, ако партиите не стигнат до споразумение, за хората. Докога хората ще чакат за решаването на елементарни въпроси“, попита още президентът, цитиран от БГНЕС.

На въпрос дали министри от служебния кабинет ще бъдат част от един редовен кабинет, ако бъде сформиран такъв, държавният глава отговори, че те  трябва да видят какво е парламентарното мнозинство, което ще застане след тях, около какви принципи и приоритети ще се сформира това парламентарно мнозинство, за да знаят за кого всъщност те работят и при какви условия.

По отношение на здравната криза Радев даде висока оценка на служебното правителство.

„Най-важното е да се укрепи здравната система, така че всеки българин, който се нуждае от преглед, има нужда от болница, да го получи. Смятам, че служебното правителство работи много добре в тази посока“, каза още Радев. Относно ваксинацията, президентът очаква единен призив от специалистите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

18
rate up comment 1 rate down comment 2
Asdf1234
преди 2 години
Лъжец и измамник.На този дума не може да се вярва.Недоразумение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 0 rate down comment 6
khao
преди 2 години
Зеления чорап се оказа що годе читав Президент... изненадан съм! Няма да гласувам за него, само защото пагоните трябва да стоят далеч от властта, но въпреки това - Браво... беше по добър от предишните два!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 5
bgMan
преди 2 години
Точно пък на такива манипулатори и лъжци като теб въобще не ми пука в какво вервате или какво мислите. Отдавна съм ти забелязъл гадните внушения, с които се опитваш да лъжеш, който може да се хване. И кво толкова изместваш нещата кой какъв е. Това има ли значение за дискусията и доводите относно коя или къде е истината?Специално за Радев много показателно доказателство, че е майкопродавец е лобирането му за Грипен. Особено като се има предвид, че е пилот. Моделите на Грипен дето се опитваха да ни ги продадат бяха пред спиране от производство, защото технологично се изчерпаха. Което пък от своя страна беше за предпочитане от Москва тук да има Грипен, а не Ф16 блок 70, поколение 4.5++.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 2 години
Хаха . . . Доста смело! Всъщност, нормално за анонимен ***-въ шкар - можеш даже да кажеш и че си Божия син, а ние - тези, дето са го разпнали - ние шти верваме . . . ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 5
bgMan
преди 2 години
Мойто време още малко и отминава. Като твоето. Само че аз поне няма да се посветя на идеологически фалшификации и лъжи като теб. Нито руски, нито американски, нито на който и да е друг. Разбра ли лъжецо??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 2 години
Ама разбира се - вие, невестите на Сорош - седесарските синьоармейчета, сте женени за Истината! Ти си и Пътят, и Истината и Животът! Тя Истината е Една и Ти си нейният Пророк! А, и Времето е Ваше!!! . . ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 2
bgMan
преди 2 години
Теб пък кой те пита бе червеноармейски ***. Още от ВОСР насам постоянно имате големи проблеми с истината и постоянно водите идеологическа борба да я подмените но все така не си научихте урока, че с пропаганда не става. Тъпии, лъжливи но за сметка на това пък упорити.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 0
khao
преди 2 години
преди век... може би, но днес вмро продава българско гражданство на всякви престъпници срещу дребни суми... ирония на съдбата му викат у северна македония на това :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 2 години
ще си счупиш кръста от тоя мятане на джиката, хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 2 години
Ооо, да! Щом ти и оная с ватенката казвате, така ше да е, нема как иначе . . . ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още