IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Асен Василев: В момента съм финансов министър и мисля как да напълним хазната*

Когато спра да се занимавам с тази основна задачи, ще си почина и ще взема решение, коментира той въпроса за евентуален политически проект с Кирил Петков

13:33 | 31.08.21 г. 6
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

В момента съм финансов министър и имам друга основна задача. След като спра да бъда финансов министър и да се занимавам с тези основни задачи, ще си почина и ще си помисля. Така служебният финансов министър коментира твърденията от сутринта на премиера Стефан Янев, че е възможно формация, съставена от Василев и служебния икономически министър Кирил Петков, да се яви на следващи избори. 

„Виждам смисъл в това страната да продължи да се развива в посоката, която беше зададена през последните няколко месеца. Какво да обмислям? В момента съм финансов министър, имам основни задачи, които решавам – как да съберем данъците и да напълним хазната. Когато спра да се занимавам с тези основни задачи, ще си почина и ще реша какво друго да правя в живота си“, обясни Василев, цитиран от Агенция „Фокус“.

На въпрос обсъждали ли са политически проект с Кирил Петков, служебният финансов министър посочи, че с г-н Петков си говорят по много теми и са приятели от 15 години.

Асен Василев добави, че вижда смисъл в това страната да продължи да се развива в посоката, която беше зададена през последните няколко месеца. Как това ще бъде реализирано по най-добрия възможен начин, не може да бъде решено с щракане на пръсти, за ден, за два, за три. Трябва да се помисли много внимателно. Това е много тежка отговорност, ако въобще тя ще бъде поета. Когато съм готов, когато съм взел решение, когато сме обмислили дали такова нещо би било смислено да се направи, дали може да се случи и как, бъдете сигурни, ще кажем“, коментира още финансовият министър.

Малко след това служебният министър на икономиката Кирил Петков също коментира темата. Той заяви, че няма да говори за политически проекти, докато не изтече мандатът му като министър.

„Като служебен министър искам да се фокусирам върху работата си. Имаме още две седмици. В този период ще говоря в качеството си на служебен министър, експертно. Няма да обсъждам темата дали ще правя партия. Искам последните ми две седмици да бъдат фокусирани върху работата, която трябва да довършим. Видяхме, че за 3 месеца можем да направим доста голяма промяна, не само аз, целите ни екипи. Ако продължаваме да инвестираме енергията си в тази посока, България може да стане различна. Как и по какъв начин това ще продължи, ще го говорим, когато ни свърши мандатът“, обясни Кирил Петков.

*Обновена към 14.15 ч. с позицията на министъра на икономиката.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 3
khao
преди 2 години
дяда вова ти се кефи... хахаха, но споко, може да пропаднеш и по на долеее :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 4
Един Българин
преди 2 години
Всички дето ги хулите имате отрицателен баланс. Е, хубаво някой въртял бизнес, някаква фирма фалирала, човекът го съдили и оправдали. След като каза че са го оправдали никой не повдигна повече темата явно нямат какво да кажат освен частичен *** и то не до края, защото явно няма как. Какво лошо има да направят парите преди изборите ще ви кажа аз. Ще спечелят поне 10-15%, защото изглеждат по-кадърни от Боце и неговите калинки и ще станат приемерно втори на изборите и ще развалят сметките на КучАН и свиревски...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 4
дядя Вова
преди 2 години
++100
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 4
redcretin
преди 2 години
Служебния министър май забравя, че не може да определя стратегии :) Да не говорим за доказания му опит на фалитар на два пъти и крадец веднъж, изобщо тръпки ме побиват кой му даде парите на държавата в ръцете на тоя... в момента има правителство на приятели, пропаднали бизнесмени които само се чудят как да се окопаят във властта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 4
Asdf1234
преди 2 години
Лалугер. Ти ли напълни хазната глуп ако. Хазна се не пълни за няколко месеца. Ти само кокориш очички и харчиш парички.. Внимавай, как ги харчиш. Май с чужда пита искаш да ти направят помен. Коко Чук Тъпаков
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 6
abdul
преди 2 години
Изпикай се вътре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още