IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CDC: Близо един милион бустерни дози от COVID ваксини са поставени в САЩ

Тук са включени хора, които са получили две дози от ваксините на Pfizer или Moderna или една доза от препарата на Johnson & Johnson

21:03 | 31.08.21 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Близо един милион допълнителни дози от COVID ваксините, известни още като бустери, вече са приложение в САЩ, откакто американските здравни служби разрешиха да се прилагат на хора с отслабена имунна система, съобщава CNBC. Разрешението важи само са препаратите на Pfizer и Moderna. 

Досега около 955 000 напълно ваксинирани хора са получили допълнителна доза. Този брой включва хора, които преди това са получили две дози от ваксините на Pfizer или Moderna или една доза от препарата на Johnson & Johnson, посочват от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Все още остава неясно дали всички ваксинирани с бустерни доза са били считани за имунокомпрометирани.

При одобряването на бустерните дози при хора със слаба имунна система, което включва рак, пациенти с ХИВ и пациенти с трансплантирани органи, служители на CDC цитират няколко малки проучвания, които показват, че не е бил произведен адекватен имунен отговор след получаване на две дози от ваксините на Pfizer или Moderna. Служителите на CDC и на Федералната агенция по храните и лекарствата (FDA) не одобриха бустерни дози на ваксината на Johnson & Johnson по-рано този месец, заявявайки, че чакат повече данни относно препарата.

Много американци вече намират начини да получат допълнителни дози на ваксини преди официалното одобрение, като някои от тях дори стигат до получаване на допълнителни дози от различни компании - практика, известна като "смесване и съчетаване".

CDC и FDA в момента провеждат преглед дали да се прилагат бустерни (допълнителни) ваксинационни дози за общото население на САЩ.

Президентът Джо Байдън заяви, че САЩ планират широко разпространение на бустерни дози, започвайки от септември, в очакване на разрешение от FDA и CDC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
michaelis23
преди 2 години
те вече ще започнат да разбират езика на животните ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
cyclop
преди 2 години
Сега вече ако не са напълно предпазени, то с четвъртата доза ще бъдат. Или с петата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
julian12
преди 2 години
Балъци винаги ще има...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още