IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google отлага връщането в офиса за 2022 г.

Разпространението на делта варианта обърка плановете на технологичния гигант

10:20 | 01.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Google удължава политиката си за задължително връщане в офиса до януари следващата година, обяви главният изпълнителен директор Сундар Пичай, позовавайки се на несигурността, причинена от коронавирусната пандемия в много части на света, предава Ройтерс.

Бързото разпространение на силно заразния делта вариант на коронавируса кара компаниите да преосмислят политиките си за носене на маски и ваксинации.

„След 10 януари ще дадем възможност на държавите и локациите да определят кога да прекратят доброволната работа от вкъщи въз основа на местните условия“, посочва Пичай в имейл до служителите.

През последните няколко седмици редица компании, включително Amazon.com и Lyft, отложиха срока за връщане в офиса за американските си служители до 2022 г. заради пандемията. Наскоро Facebook каза на работниците си в САЩ, че не е нужно да ходят в офисите ѝ до януари.

По-рано тази година Google отложи връщането от септември за октомври. Тя беше една от първите компании, които поискаха служителите им да работят от вкъщи заради здравната криза.

Компанията ще даде 30-дневно предизвестие кога се очаква да върне служителите си в офисите, допълва Пичай, но засега избрана за това дата няма.

„Пътят напред може да е по-дълъг и по-тежък, отколкото се надяваме, но все пак оставам оптимист, че можем да преминем през него заедно“, написа още Пичай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още