IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wizz Air влиза в битка с Ryanair след скок на трафика през август

Броят на пътниците на Wizz достига 90% от нивата преди появата на коронавируса, а Ryanair превозва само около три четвърти от нивата преди пандемията

15:15 | 02.09.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air Holdings Plc. намали разликата с много по-големия превозвач Ryanair Holdings Plc. по време на коронавирусната криза, сочат данните за трафика за август - традиционно пиков месец за летните туристически пътувания, съобщава Bloomberg.

Wizz е превозил почти една трета повече пътници от Ryanair през миналия месец, след като се разшири на пазари като Италия и Германия, според актуализирани данни за трафика, публикувани в четвъртък. През август 2019 г. базираната в Будапеща авиокомпания достигаше едва до около една четвърт от размера на доминиращия в Европа нискотарифен превозвач Ryanair.

И докато броят на пътниците на Wizz достига 90% от нивата преди появата на коронавируса, Ryanair превозва само около три четвърти от нивата преди пандемията.

авиокомпании авиокомпании

Ирландската компания беше частично възпрепятствана от трудното възобновяване на полетите във Великобритания, най-големия ѝ пазар, където непрекъснато променящите се ограничителни мерки продължават да възпрепятстват някои хора да летят.

Въпреки това Ryanair възстанови много по-голяма част от графика си в сравнение с големите авиокомпании като Air France-KLM, Deutsche Lufthansa AG и собственика на British Airways IAG SA.

EasyJet Plc., втората по големина нискотарифна авиокомпания в Европа, също беше засегната от зависимостта си от Обединеното кралство. Тя вече не публикува месечни данни за броя на пътниците, но заяви на 20 юли, че това тримесечие ще достигне не повече от 60% спрямо нивата през 2019 г.

Wizz вече предлага повече места, отколкото преди пандемията, докато при Ryanair капацитетът приближава 90%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още