IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължително безработните у нас намаляват с 14% към края на юли

Броят им е 43 253 души към края на юли

11:37 | 03.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Броят на продължително безработните в България е намалял до 43 253 души към края на юли, което е с близо 14% по-малко в сравнение със същия месец на миналата година, показват данните на Агенцията по заетостта.

Резултатите са постигнати чрез съвместната работа на Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването и Националното сдружение на общините в Република България в изпълнение на Националното споразумение за координирано предоставяне на услуги за успешна интеграция на пазара на труда на хората с регистрация в бюро по труда от повече от 1 година, посочват от Агенцията.

Трайно безработните ползват широк спектър от комплексни услуги, съобразени с техния индивидуален профил и целящи да подпомогнат прехода им от безработица към устойчива и качествена заетост.

През първото шестмесечие на 2021 г. са им предоставени над 116 500 посреднически услуги от бюрата по труда, както и 7 070 услуги от дирекциите „Социално подпомагане“. 

Продължително безработните са получили над 13 500 консултации за насочване към работа в реалната икономика и на субсидирани от държавата работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:11 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още