Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Германия и Европа предизвикват света с мащабна стратегия за полупроводниците

Целта на ЕК за 20% дял на ЕС в световното производство на чипове може да бъде постигната до 2030 г., категоричен е германският икономически министър Петер Алтмайер

   1| 2    
0
 
0
 
11
khao до: Solar Power
преди 1 месец
Няма профилна снимка
тоест ти си със средно ... или та не разбрах!
0
 
0
 
10
khao до: Mavi Goz
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ужас... отново цепиш мрака от некомпетентни изказвани, нямам време да ти редактирам всеки абзац, щото отново си натворил глyпост до глyпост ... гледай си кашонарския бизнес и не се занимавай с компютри.
4
 
5
 
9
Solar Power до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Учи се такова защото трябва да станеш мамин "вишист" на всяка цена :) Дори физкултурник ако е нужно. Смяташ процента вишисти тук и на запад, после сметни и процента ваксинирани тук и навън и вероятно ще откриеш зависимост :)
1
 
7
 
8
zelka007 до: Mavi Goz
преди 1 месец
маски се правят в Европа ... :))) ... аз продавам български маски . пробвах с турски и ктайски , нема такива шитове , честно . даже едни колеги в пловдив им върнаха цялата поръчка в турция , над 40% не ставаше за нищо , скъсани ластици , пробит текстил , омазани опаковки . нашите ги превъзхождат в качество от няколко порядъка всичките дето ги хвалите . и изнасят за ЕС и продават в БГ , много черногледо мави ... :))) ... в немско и сега работят с linux suse ... :))) ... дори и в БГ има изцяло организирани erp системi на suse . са малко е кофти с файловете и конвертирането на професионалният софтуер извън организацията , но за административни функции си работи ... но за сименсите и оливети са абсолютно прав ...
2
 
5
 
7
zelka007 до: georgi_shum
преди 1 месец
проблемът е баш в индустриалните ... все по-масовото навлизане на домашни уреди с различна степен на електронизация и автоматизация , като започнеш от роботизирани прахосмукачки , "умни" телевизори , хладилници с дистанционно управление , ролетки дето мерят и изчисляват сами , огромно количество всякакви джаджи ... а мащабните съоръжения за такива чипове и схеми са няколко по света . и проблемът само ще се задълбочава . аз лично малко , дори не малко а доста , се съмнявам , че тук в Европа ще направят съоръжение за 2 нанометра архитектура . по-скоро залагам на две или три съоръжения за индустриални . освен това местата където могат да бъдат изградени , защото има достатъчно КАДРИ на първо място и има достаъчно добре работещи съпътстващи индустри , като металургия , оптика , индустриална химия , са малко ... германия , холандия , швеция , франция , донякъде испания , северна италия и чехия ... други места няма ... :))) ... у нас евентуално след 10 години ще може , ако продължаваме да се развиваме в тази посока , както досега ... което пак не е късен срок , щото идва лавина от електронизация и автоматика във всички сфери и за много уреди ... ние и в момента изнасяме все повече и повече бутикова електроника , съществуващите съоръжения ги разширяват , а и доста добри заплати взимат хората в тях . дори в някои посоки бием и джапанките и холандците на техен терен ... :))) ... въпрос на политика и управляващи , тази тенденция да продължи .
4
 
5
 
6
преди 1 месец
Хехе . . . Сетила се Мара да се побара . . . :lol: . Тукашната аудитория преобладаващо е от поколение, което нема как да знае, но дедо ви ше ви припомни, че в Европа се произвеждаха не само чипове, но в Европа се работеше предимно с европейски компютри - Зименс, Оливети, имаше и други. До средата на 90-те години в Германия целата държавна администрация, банки, Бендесфер, Бундесбан, Люфтханза и къде ли не се обслужваше от компютри Зименс. Те беха с изцяло тяхна елементна база и тяхна операционна система и смея да твърдя, че с нищо не отстъпваха на съответните за онова време американски технологии. Е, немаше Уиндоус, ама ОС-а им беше същото като Юникс. И защо изчезнаха? Ето това е въпрос, чийто отговор ще обясни и защо нищо няма да се получи и от административната декретщина на разни леворезбосани комисарчета и лаладжии. ПарАта ебава мамата на фукарАта! С цените на зелюво-зеления ток и стигащите вече до Марс заплати за нищоправене по западните географски ширини, новопроизведените в Европа чипове ще могат да се влагат само в производства под същата административно-декретаджийска комисарска икономика, където (пак) с административно-командаджийски технологии крайните продукти ще се продават на кредитирани с преснонапечатани от ЕЦБ евра потребители . . . И кой точно ще работи в такива заводи в Европа? Със сигурност няма да са младите европейци! Може би новопристигащите от Руанда и Афганистан? Изобщо - куче влачи рейс . . . Вървиме по стъпките на СССР - гледан филм с предизвестен край. То май по същия начин лани се заканваха да почне Европа да си прави маски и защитни облекла - некой разбра ли какво стана? ;) :lol: . Пак ше е пушилката до първия пробил моментните проблеми контейнеровоз от Китай . . . ;) :lol:
0
 
6
 
5
bgMan до: zelka007
преди 1 месец
Личи си че говориш наизуст и че не си си опреснил информацията от едно време. Ако се строи завод ще е по най-актуалните технологии, а това го прави директно в ценовият клас около 9 милиарда евро.
2
 
5
 
4
evlogi до: georgi_shum
преди 1 месец
Минимум.Този,който TSMC започва да строи в Артзона, ще струва поне 12 млрд$.Заводът на Samsung в Остин,Тексас, погълна инвестиции в размер на 17 млрд$. Общо TSMC предвиждат 100 млрд $ инвестиции в следващите 3 години.
2
 
6
 
3
georgi_shum до: zelka007
преди 1 месец
4-5 милиарда евра, ще, е ако е някое завлече за индустриалните чипове. Ако действително се целят в 2-3 нанометровата архитектура, ще са нужни поне 9-10.. милиарда. Бях чел преди месец два интервю на боса на интел по темата с нови мощности за чипове, та той спомена подобна сума..
2
 
8
 
2
zelka007 до: bgMan
преди 1 месец
щото там има кинти , едно заводче може да удари 4-5млрд евра . имат инженери дето да работят в него , щото там не става с всякакво образование , а и требват къмто 3 хиляди ... а у нас се учи философия , психология и педагогика , с такива специалности и за портиери не стават ... :))) ... пък трябват и доста съпътстващи индустрии , с туризъм и хазарт не върви ...