IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EnduroSat ще си партнира с IBM за изстрелване на сателит в Космоса

През декември ще излети първата мисия Endurance

13:35 | 06.09.21 г. 2
EnduroSat ще си партнира с IBM за изстрелване на сателит в Космоса

Българският производител на аерокосмическа техника EnduroSat ще си партнира IBM за изстрелване на сателит в Космоса. Европейската инвестиционна банка ще подкрепи EnduroSat с венчър финансиране до 10 млн. евро. Tова сподели в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Райчо Райчев, основател на EnduroSat.

По думите на госта, партньорството им с IBМ е значима крачка към осъществаването на идеята им за споделен Космос. Идеята е за по-демократизиран процес с космическите данни, но това няма как да се развие без сериозен инвеститорски гръб от страна на ЕИБ. Затова и двете партньорства имат важна роля. 

Главният технологичен директор на IBМ за областта на СпейсТех, съобщава, че през декември ще излети първата мисия Endurance, припомни Райчев.

Самият проект е стартирал от български офис на IBM и бил подкрепен от мащаба на американския пазар. 

Това, което предлагат е възможностите на базата на сателита, след като бъде изстрелян, e да обработва данни и да ги визуализира. По думите на госта 65% от всички сателити, които са в нискооколоземната орбита изпращат към Земята неизползваеми данни.

Целия разговор вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
redcretin
преди 2 години
https://***.ibm.com/cloud/blog/cubesat-space-mission-endurance-democratizing-access-to-spaceИ в какво се състои партнирането? Ми в нищо, то си пише общо взето :) ИБМ си направиха реклама. Точно колкото и Европейската инвестиционна банка ще подкрепи EnduroSat с венчър финансиране до 10 млн. евро - ама пичове, напишете че това е дългово финансиране и на *** език значи че компанията НЯМА ПАРИ :) https://***.eib.org/en/products/equity/venture-debt.htm
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
EnduroSat ще си партнира IBM за изстрелване на сателит в Космоса > На един от най-българските празници, да забравим как се превежда правилно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още