IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са петте най-продавани марки в Европа за 2021 година?

Първото място в класацията на NewCars не е изненада

20:45 | 06.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Volkswagen остава абсолютен лидер по продажби на Стария континент. Това показва класиране на експертите от изданието NewCars за петте най-търсени автомобилни марки в Европа, цитирано от Automedia.bg. В класирането им се отчитат резултатите от продажбите за първите 8 месеца на 2021 година. 

На върха е германският Volkswagen, който за малко не достига показател от 1 млн. бройки. Резултатът на марката е 958 хил. реализирани нови автомобила, като това представлява ръст от 18% в сравнение със същия период на 2020 година.

На втора позиция се нарежда Peugeot с 543 хил. продажби, като при френската марка ръстът е идентичен с този на Volkswagen - 18%. Сравнително близо е третият в подреждането - Toyota, чиито продажби достигат 503 хил. единици. При японците се отчита по-сериозно увеличение - 28%.

Добре се представя и BMW, който заема четвъртата позиция с 490 хил. продажби за първите 8 месеца на годината и все повече се отдалечава пред основния си конкурент Mercedes-Benz. Място в Топ 5 намира и френската марка Renault с 460 хил. реализирани нови коли, но при нея се отчита спад от 7% в сравнение със същия период на 2020 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още