Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Сакскобургготски осъди България заради мораториума върху царските имоти

Европейският съд по правата на човека отхвърля претенциите на царските наследници върху дворците "Ситняково" и "Саръгьол"

0
 
1
 
10
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Няма да защитавам Симеончо, нито да оневинявам дядо му. Обаче само Фердинанд ли имаше вина за 1913та, за 1918та. В крайна сметка кои министри и депуатати са си зарязали поста заради започването на Междъсъюзническата вокйна от нас и също при включването към Германия и Австоунг. през 1915та. Та на техни наследници имоти връщаме ли - да. Същото е и с Борис Трети. СССР и Германия заедно помагат за Южна Добруджа. В крайна сметка от август 1939та те са и официални съюзници по договор все пак. Та кои депутати и министри напуснаха постове заради вкарването ни във ВСВ на страната на Германия. Нали тогава пак докоснахме мечтата Македония. После царя виновен. Ама само той ли. На другите връщаме ли - връщаме. Няма да ви кажа какви неща върнаха на един бивш министър-председател от това време. Съгражданин ми е. Та на едни може, на царя не може. Защо? Вярно - излъга при Кеворк, вярно морал няма. Добре - кой реститут е с морал. Няма социална справедливост и социална съпричастност у нас. Няма. Може да е имало при Аспарух, до Крум, Омуртаг да речем. После няма. Малко национално усещане проявяваме през възраждането - чорбаджии правят и училища и пари за въстания дават. Ама днешните чорбаджии? ТА не ви е виновен един Симеон за всичко. Видя той - оправия няма и си взе неговото. Лошото е, че не основа един фонд Борис Трети примерно, да вкара имотите там и да ги ползва за обществени цели - обучения и лагери за деца. Обучение на млади политици от всички партии - за да няма такива парламенти като днес и т.н.
0
 
1
 
9
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Част от претенциите на Сакскобурготски не бяха удовлетворени от Европейския съд, но за това не се говори. Аз ще "избия" на ниво съзнание и усещане за почтеност към хората. Как ли ги чувства Симеон? Нали е толкова набожен и все нагоре гледаше? Какво му казва Господ за съдене на хората, на които бащу ме беше цар, да отнемаш от тях имоти? Чарско благородство и благоволение има ли този човек, или естеството му е подсказано от неговия порок към комара?
1
 
1
 
8
khao до: mrynmryn
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
има значение, винаги има значение ,,, иначе звучи утопично и пожелателно!Не ги избираме ние ... нека да бъдем сериозни, гласуват под 50% от хората, като от тия преко сили 30% гласуват с главата си или според главата си, другите 70% е купен и корпоративен вот...
1
 
3
 
7
mrynmryn до: khao
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Говоря за политиците, които са избрани от народа, без значение от партията, защото те харчат НАШИТЕ пари. Ако искат и бабун да сложат да ни управлява (вероятно ще иска само храна и бабунки), мен ме интересува какво се прави с парите ни, не кой е начело. Съмнявам се и предишните да са се скъсвали да печелят дела. За 1 минута търсене в гугъл - годишно губим дела на стойност 300-400к евро и това е ежегодно, пък те седнали днес да се разправят за 200к дарени ваксини, което се е случило веднъж за 1 век вероятно.
1
 
6
 
6
mvr0306 до: melon
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Да, и аз помня - даже се обиди на въпроса за имотите..."няма такова нещо"
0
 
8
 
5
преди 2 седмици
Симеончо нали се кълнеше пред Кеворкян, че няма да има никакви претенции към България за имоти?
0
 
5
 
4
khao до: АнтиФъшкист
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
да беше изчакал да минат поне 3 дена от Съединението :D
1
 
4
 
3
khao до: mrynmryn
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
под "нашите" предполагам говориш за бившите управляващите от Герб, щото от 2009 са само те на власт... отговора е НЕ, за кво им е да се интересуват ? Това са държавни пари, не са от тяхния джоб.. И Трактора ни осъди, скоро ще ни осъдят Банев, Миньо и който се сетиш още... и да не забравяме Черепа също ще ни осъди за стотици милиони, да не кажа милиард, два...
3
 
8
 
2
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Кобургите са проклятието на България. Тия заграбени имоти са върнати на България като минимална компенсация за нанесените вреди от тия инцести. И туй турска шваба няма документи.
1
 
7
 
1
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Гърците имаха един монарх, който ги бе осъдил за сходен случай, нашите не се ли интересуват първо? Като цяло държавата губи твърде много дела, интересно е какво се прави по тоя въпрос, защото те не са безплатни.