IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси не намериха единна посока

Притесненията за разпространението на делта варианта и влиянието му върху отварянето на икономиката натежаха над Dow и S&P 500

23:16 | 07.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Американските индекси не намериха единна посока във вторник, докато инвеститорите продължават да се притесняват за влиянието на делта варианта върху отварянето на икономиката, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 267 пункта до 35 100 пункта, повлечен от 1,8% спад на цената на акциите на Boeing.

Широкият измерител S&P 500 се сви с 0,34% до 4520,03 пункта.

Технологичният Nasdaq Composite нарасна с 0,7% до 15 474,33 пункта, завършвайки деня с рекорд.

Нюйоркската фондова борса беше затворена в понеделник заради официален празник.

През уикенда Goldman Sachs понижи прогнозата си за икономиката на САЩ, а като причина за това изтъкна делта варианта на коронавируса и отшумяващите фискални стимули. Банката очаква ръстът на брутния вътрешен продукт на Съединените щати за тази година да достигне 5,7%, което е под консенсусната прогноза за 6,2%, дадена от анализаторите. Компанията намали и очакванията си за растежа на БВП през четвъртото тримесечие – до 5,5%, спрямо 6,5% по-ранна прогноза.

Цената на акциите на Boeing спадна, след като Wall Street Journal написа, че доставките на модела 787 Dreamliner вероятно ще бъдат забавени допълнително. Производителят на бои PPG Industries предупреди, че приходите от продажби могат да се окажат по-слаби това тримесечие заради логистични проблеми и по-високи разходи за суровини. Стойността на книжата на компанията се понижи с 3,4% в резултат на новините.

Цената на акциите на фармацевтичните комании Johnson & Johnson, Merck и Amgen се сви леко, след като Morgan Stanley понижи очакванията си за тях.

От началото на септември S&P 500 няма съществено изменение, въпреки че това е месецът, който обичайно е предизвикателство за пазарите.

От началото на годината Dow е нараснал с 15%, S&P 500 – с 20,4%, а Nasdaq Composite – с 19,3%, въпреки че инвеститори и анализатори все още очакват големи корекции през септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още