IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските индекси изпратиха сряда предимно със спадове

В Япония по-добрите данни за икономиката подкрепиха акциите

11:57 | 08.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Taylor Weidman/Bloomberg</em></p>

Снимка: Taylor Weidman/Bloomberg

Водещите индекси в Азиатско-Тихоокеанския регион завършиха борсовата сесия в сряда предимно на червено, въпреки че имаше и някои изключения, съобщава CNBC. 

В Хонконг индексът  Hang Seng изтри 0,4%. Инвеститорите следят акциите на Evergrande Group, които за момент спаднаха под цената на IPO-то, преди да се възстановят до ръст от 3,6%. Преди днешния ръст спадът на стойността за имотната компания за седмицата бе 8%, продължавайки пониженията, след като миналата седмица предупреди, че може да изпадне в несъстоятелност.

В континентален Китай водещите индекси също записват леки спадове: Shanghai composite е на червено, макар и с минимално изменение, а при Shenzhen component свиването е от 0,1%. 

В Южна Корея показателят Kospi изтри 0,8%, а австралийският S&P/ASX 200 – 0,2%. 

Японският бенчмарк Nikkei 225 бе едно от изключенията с ръст от 0,9%, а по-малкият Topix се повиши с 0,8%. По-рано през деня стана ясно, че японската икономика е отчела годишен ръст от 1,9% през тримесечието от април до юни, което е над първоначалната оценка за 1,3% ръст. 

Широкият индекс на MSCI за Азиатско-Тихоокеанския регион без Япония напредна с 0,2% 

Цената на биткойна остава занижена до 44 800 долара, което е спад от 13%, след като криптоексперимента на Ел Салвадор започна с проблеми. От вчера криптовалутата е официално платежно средство в страната. 

Доларовият индекс напредва с 0,2% до 92,70 пункта, изкачвайки се над скорошния си спад от под 92,4 пункта.

Японската йена се разменя при курс от 110,16 за долар, което е поевтиняване спрямо стойностите от под 109,8 йени вчера. Австралийският долар се разменя за 0,736 щатски долара.

При цените на петрола ръстовете остават. Сортът Брент поскъпва с 0,2% до 71,81 долара за барел, а американският WTI - с 0,3% до 68,56 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още