IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Превръщането на HBO GO в HBO Max у нас остава за 2022 г.

Първоначалният план беше трансформацията да се случи през първото полугодие на 2021 г.

12:37 | 08.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Планираното трансформиране на видео стрийминг услугата HBO GO в HBO Max в България ще се случи през 2022 г., обяви компанията в страницата на HBO GO във Facebook.

"HBO Max стрийминг услугата от ново поколение пристига в България през 2022“, гласи съобщението.

Припомняме, че новината за промяната в HBO Max беше обявена през декември 2020 г., а тогава от компанията разкриха, че трансформацията ще се случи поетапно на различните територии през първата половина на 2021 г.

Новата платформа ще бъде представена на виртуално събитие през октомври, разкрива публикацията в социалната мрежа. На него ще научим повече подробности за техническите параметри на услугата, какво съдържание ще предлага тя на територията на Европа и други подробности.

Всъщност HBO Max ще стане достъпна в шест европейски страни на 26 октомври и ще навлезе в 14 допълнителни територии, обяви днес собственикът ѝ WarnerMedia, цитиран от Ройтерс. За начало услугата ще стъпи в Испания, Норвегия, Швеция, Дания, Финландия и Андора. През октомври ще станат ясни цените и допълнителни подробности за съдържанието.

„HBO Max предлага разнообразно съдържание, част от портфолиото на WarnerMedia, включително продукции на Warner Bros., HBO, DC и Cartoon Network. Сред предложенията са и награждавани оригинални HBO и HBO Max продукции от САЩ и света, събрани на едно място за първи път“, гласи текстът.

Европа е второто място, където HBO Max прави международна експанзия. Услугата дебютира в Съединените щати миналата година. През юни платформата беше пусната в Южна Америка и в Карибския регион, където компанията предлага два абонаментни плана, започващи от 3 долара на месец.

Когато стана ясно, че ще има промяна във видео стрийминг услугата, от HBO България заявиха, че случващото се няма да засегне линейните услуги на компанията. В изявлението тогава HBO посочи, че не може да разкрие цената, на която ще се предлага HBO Max, но идеята е услугата да остане конкурентна.

HBO Max се бори с огромна конкуренция в глобален мащаб, след като през последните две години пазарът на стрийминг услуги стана особено пренаселен. На него оперират гиганти като Netflix, Apple и Amazon, които разполагат с големи бази от потребители.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още