IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартират продажбите на HUAWEI FreeBuds 4 в България

HUAWEI FreeBuds 4 са първите слушалки, прилагащи технологията Adaptive Ear Matching (AEM) при open-fit дизайн

15:25 | 08.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Стартират продажбите на HUAWEI FreeBuds 4 в България

Huawei FreeBuds 4 са новите мобилни слушалки от висок клас на Huawei, които вече са достъпни в България на препоръчителна крайноклиентска цена от 299 лева. Те са отворен тип (open-fit, без силиконови накрайници) и се свързват със смартфона или смарт часовника по True Wireless Stereo (TWS) Bluetooth стандарта.

Отличават се с много олекотен дизайн, звук с висока резолюция, интелигентно свързване и първата в света Adaptive Ear Matching (AEM) технология за активно шумопотискане, благодарение на която разпознават и се адаптират към типа анатомия на ухото на слушателя.

Нови стандарти в комфортното шумопотискане при open-fit слушалките

През 2019 г. Huawei показа първите open-fit TWS слушалки с активно шумопотискане – FreeBuds 3, с които даде на потребителите възможност да се радват едновременно на удобството и лекотата на отворения дизайн, и да се потопят изцяло в преживяването на звука, благодарение на предимствата на активното шумопотискане (ANC). След още почти две години на интензивна развойна дейност компанията представи FreeBuds 4, с надградена Open-fit ANC технология, която подобрява шумопотискането на хардуерно и софтуерно ниво.

HUAWEI FreeBuds 4 са първите слушалки, прилагащи технологията Adaptive Ear Matching (AEM) при open-fit дизайн. Тя автоматично разпознава формата на ухото на потребителя и позицията на носене на слушалките и на база на тях определя оптималните настройки на шумопотискането за конкретния случай. Резултатът е комфортно шумопотискане с консистентно качество на звука независимо от позицията на носене.

Новите HUAWEI FreeBuds 4 са и първият open-fit модел, който работи с шумопотискаща технология, базирана на двойка микрофони, които засичат и разграничават обкръжаващия шум с много по-голяма прецизност.  

До 40kHz честотен диапазон за пълно потапяне в богатството на звука

HUAWEI FreeBuds 4 използват Liquid Crystal Polymer (LCP) композитна мембрана, която поддържа честотен диапазон до 40kHz за предаване на качествен звук с висока резолюция, почти без загуба на качество, и с богато и пълнокръвно звучене и на най-високите тонове. Освен това, HUAWEI FreeBuds 4 са екипирани с 14.3-милиметров динамичен драйвер за по-плътен и въздействащ бас. 

По отношение на басовите честоти HUAWEI FreeBuds 4 разчитат на усъвършенстван енджин и отделна звукова камера за възпроизвеждането им. В сравнение с FreeBuds 3, HUAWEI FreeBuds 4 чувствително надграждат херметизацията и акустичното налягане, като обемът на басовия канал е увеличен с 15%, което дава усилен резонанс от въздуха и мембраната. 

При изключено шумопотискане HUAWEI FreeBuds 4 предлагат 4 часа непрекъснато възпроизвеждане на музика. Заедно с кутийката за зареждане, те са в състояние да осигурят до 20 часа възпроизвеждане на музика. При включен режим на шумопотискане слушалките могат самостоятелно да възпроизвеждат музика в продължение на 2 часа и половина. Нещо повече, технологията за бързо зареждане дава нови 2.5 часа аудио само с 15-минутно зареждане.

Олекотен “дишащ” дизайн

Удобството при носене е ключ към оптималното потребителско изживяване. В сравнение с предшественика си HUAWEI FreeBuds 3, HUAWEI FreeBuds 4 идват с 13 оптимизации по отношение на размера и теглото. То достига до 4.1g на слушалка.

HUAWEI FreeBuds 4 внася и три подобрения в цялостната форма за по-оптимално прилягане в ухото. Тези оптимизации не само подобряват чувствително физическия комфорт при носене, а допринасят и за по-добра реализация на активното шумопотискане при HUAWEI FreeBuds 4.

Кутийката за зареждане на HUAWEI FreeBuds 4 е с размер едва 21.2 мм и тегло 38 г, което я прави с 6.3% по-компактна и с 20.8% по-лека от тази на предшественика им. Тя идва в познатия симетрично изоблен дизайн с още по-прецизна изработка, в керамично бяло и заскрежено сребърно - Ceramic White и Silver Frost.

Интелигентни възможности за свързване

FreeBuds 4 са създадени като част от екосистемата на Huawei за всички сценарии и в резултат на богатия натрупан опит на компанията в областта на безжичната свързаност. Те предлагат богатство от функции за свързване, сред които такива на база на засечена близост, на база на споделена информация в облака, свързване едновременно с две устройства, както и през Audio Connectivity Centre .

HUAWEI FreeBuds 4 поддържа двойна връзка, т.е. едновременно свързване с две устройства. Те могат да са Huawei смартфон, таблет, PC, смарт часовник или смарт дисплей, както и всяко друго смарт устройство, работещо под Android, iOS или Windows. Така потребителите могат да се наслаждават на любимата си музика или видео шоу, а когато получат входящо обаждане, те автоматично ще паузират и слушалките ще се прехвърлят на обаждането.

Audio Connectivity Centre в приложението HUAWEI AI Life дава бърз поглед върху последните 10 свързвани устройства, сред които можете да превключвате само като докоснете името им на екрана.

Ако смартфонът ви е с EMUI 11.0 и нагоре, може да се възползвате и от изключително полезната и удобна функция Find My Earphones, достъпна през приложението AI Life или Find Device. Тя помни последните локации, на които всяка отделна слушалка, лява или дясна, е прекъснала връзката си със смартфона, като можете да я накарате и да звъни силно, за да я намерите там.

HUAWEI FreeBuds 4 вече са налични в търговската мрежа на Технополис, Теленор и партньорите на дистрибутора Polycomp на препоръчителна крайноклиентска цена от 299 лева. Повече информация може да намерите на https://consumer.huawei.com/bg/audio/freebuds4/.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още