IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцарската SoftwareONE придобива българската HeleCloud

Двете компании не разкриват цената на сделката, сегашният екип и служители на HeleCloud ще се интегрират в AWS дейността на SoftwareONE

08:55 | 10.09.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;HeleCloud</em></p>

Снимка: HeleCloud

Швейцарската SoftwareONE Holding AG, доставчик на цялостни софтуерни и облачни технологични решения, обяви придобиването на HeleCloud, базирана в Обединеното кралство компания със статут на Premier Consulting Partner на платформата за облачни услуги Amazon Web Services (AWS). Не са оповестени финансови подробности или условия по сделката.

Чрез това придобиване SoftwareONE разширява и укрепва капацитета си в AWS в региона на EMEA (страните в Европа, Близкия изток и Африка), присъединявайки екип от квалифицирани експерти в AWS със значителни възможности за изпълнение на проекти и управлявани услуги.

HeleCloud е най-големият независим и единствен AWS системен интегратор и доставчик на управлявани услуги в Европа, Близкия изток и Африка. Основана през 2016 г. в Обединеното кралство, HeleCloud е доставчик на консултантски услуги, софтуерна архитектура, инфраструктурен инженеринг и управлявани услуги с уникални възможности за цялостно предоставяне на облачни услуги в платформата AWS, обслужващ пазарите на EMEA от три локации в Европа: Великобритания, Нидерландия и България. 

Самата HeleCloud бе активна в придобиванията, след като през миналата година купи 100% от DataStork, компания за софтуерен облачен инженеринг и AI/ML услуги, със седалище в София, за неразкрита цена. Сделката е подкрепена от инвестиция на BGF, най-активния инвеститор във Великобритания и Ирландия. Това бе второто придобиване за HeleCloud от 2019 г. насам, когато компанията придоби OlinData, AWS Advanced Consulting Partner, базирана в Холандия, специализирана в инфраструктурата с отворен код.

Това е второто придобиване за HeleCloud от 2019 г. насам, когато компанията придоби OlinData, AWS Advanced Consulting Partner, базирана в Холандия, специализирана в инфраструктурата с отворен код, като част от непрекъснатия растеж на HeleCloud в цяла Европа, подкрепен от BGF.

„Много сме щастливи да приветстваме HeleCloud в SoftwareONE. С водещата им позиция на пазара, това придобиване ще ни помогне да доразвием предлаганите от SoftwareONE услуги за миграция в облака, една от нашите стратегически инициативи за развитие, и да ускорим растежа на свързаните ни с AWS услуги в EMEA. С присъединяването на HeleCloud към нас ние продължаваме да разширяваме възможностите на SoftwareONE да спомогнем на нашите клиенти при тяхното преминаване към AWS, както и за цялостната им облачна и цифрова трансформация“, казва Явид Кан, AWS глобален директор на SoftwareONE, цитиран в прессъобщение.

„SoftwareONE дава възможност на HeleCloud да работи в мащаб, който е в полза за нашите клиенти. Това е идеалната платформа, която спомага на всякакви по големина клиенти по света да се възползват от облака, като използват повтарящите се модели за успех и ускорители на HeleCloud за приемане към облака. Интегрирането в SoftwareONE ще позволи на нашите служители да имат даже още по-голямо въздействие. Заедно с глобалната дейност на SoftwareONE в AWS ние ще можем да разширим своите възможности и да помогнем на повече клиенти в тяхното възприемане на AWS-облака“, коментира Добромир Тодоров, главен изпълнителен директор и съосновател на HeleCloud.

Сегашният екип и служители на HeleCloud ще се интегрират в AWS дейността на SoftwareONE.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
IQ96
преди 2 години
Не разбрах кое й е българското? Не съм в тази област, моля някой да ми разясни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още