IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиция на Blackstone оцени основана от българи компания на 900 млн. долара

Dynamo Software осигурява облачна технология, която помага на инвестиционните компании да управляват своите отношения с клиенти

10:46 | 10.09.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Dynamo Software</em></p>

Снимка: Dynamo Software

Blackstone - един от лидерите на пазара за частни капиталови инвестиции, ще се присъедини към инвестицията на Francisco Partners и ще вложи средства в софтуерната компания Dynamo Software Inc, пише Wall Street Journal. Dynamo предоставя услуги, които обслужват индустрията за алтернативни инвестиционни фондове, включително и частните капиталови инвестиции.

Сделката оценява основаната от български екип Dynamo Software Inc. на 900 млн. долара.

Dynamo осигурява облачна технология, която помага на инвестиционните компании да управляват своите отношения с клиенти. Сред клиентите на базираната в Уотъртаун, Масачузетс, компания са дружества за рисков капитал и частен капитал, както и хедж фондове и компании инвестиращи в недвижими имоти. Dynamo работи и с институционални инвеститори, като фондации и дарители, а Francisco е един от клиентите ѝ.

Blackstone подкрепя Dynamo със средства от своя фонд за растеж, който достигна тавана си от 4,5 млрд. долара през март. Компанията обикновено влага между 150 и 600 млн. долара във всяко дружество, което подкрепя с пари от фонда.

Francisco Partners, която работи в технологичния сектор, първоначално инвестира в Dynamo през 2017 г. от своя оценяван на 600 млн. долара Francisco Partners Agility LP fund. Той се фокусира върху сделки, които са по-малки от тези, които фондът подкрепя с пари от основните си фондове за придобиване. Francisco реинвестира в Dynamo от своя 6-ти основен фонд, който приключи набирането на средства през 2020 и достигна 7,45 милиарда долара.

В момента Dynamo има офиси освен в САЩ и в България, Обединеното кралство, Сингапур и Хонконг. За какво ще ползва парите компанията вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
IQ96
преди 2 години
Ами и тук основана от български екип: хубаво, ама къде е основана в България или в Щатите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още