IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ViacomCBS преструктурира Paramount Pictures

Филмовите и телевизионните операции ще бъдат разделени, твърдят източници

23:01 | 13.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jonathan Alcorn/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jonathan Alcorn/Bloomberg

ViacomCBS преструктурира операциите на своето звено за филмови и телевизионни продукции Paramount Pictures в рамките на по-мащабни мениджърски промени, пише Wall Street Journal, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

След трансформацията Paramount Television се очаква да се фокусира предимно върху създаването на съдържание за своите кабелни и стрийминг мрежи, допълва изданието.

Paramount Television създава съдържание за медийни платформи като Apple TV+ и Netflix.

Според новата структура филмовите и телевизионните продукции ще бъдат разделени, допълват източниците.

Компанията не е отговорила на запитванията за коментар пред Ройтерс.

Главният изпълнителен директор на Nickelodeon Брайън Робинс ще съблюдава филмите, докато Дейвид Невинс, дългогодишният телевизионен директор на ViacomCBS, ще оглави телевизионното звено на Paramount.

Трансформацията се случва в момент, в който филмовата и телевизионната индустрия се борят с ограниченията, свързани с намаляване разпространението на коронавируса. Миналата година, след началото на пандемията, редица филмови снимки бяха спрени по време на блокадите. В момента индустрията се опитва да се съвземе от тежкия удар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още