IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones изплува след петдневната си серия от спадове

Американските индекси не намериха единна посока в началото на седмицата

23:20 | 13.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските индекси не намериха единна посока в началото на седмицата, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average нарасна с 0,8% до 34 869,63 пункта, възстановявайки се от петдневната си серия спадове.

Широкият индекс S&P 500 се повиши с 0,2% до 4468,73 пункта. Технологичният Nasdaq Composite обаче се раздели с 0,1% до 15 105,58 пункта.

Седемдневният среден брой нови случаи на Covid-19 в САЩ до петък достигна 136 хил., под средно 157 хил. нови случая към края на август, сочат данни на CDC.

Ралито на Dow отслабна в края на деня, след като по-рано днес индексът нарасна с повече от 300 пункта. Джим Креймър от CNBC предупреди инвеститорите днес, че положителните движения на борсата могат да утихнат до края на деня, особено по време на исторически тежък месец като септември.

Енергийните компании записаха ръстове, след като цените на петрола се повишиха. Сред най-добре представилите се в S&P 500 днес са Marathon Oil, APA Corp и Occidental Petroleum.

Компаниите, които се очаква да бъдат подкрепени от отварянето на икономиката, също се озоваха на зелено. Цената на акциите на Delta Air Lines и Carnival Corp нарасна.

Стойността на книжата на Nike се понижи, след като BTIG намали очакванията си за акциите заради предизвикателствата с веригата на доставките, предизвикани от пандемията. Производствените проблеми могат сериозно да засегнат продажбите на Nike по празниците, коментира BTIG.

Притесненията за инфлацията допринесоха за скорошните борсови спадове. Данни, публикувани в петък, показаха, че производствените цени в САЩ са нараснали с 0,7% на тримесечна база през август и с 8,3% на годишна база, което е най-голямото годишно повишение откакто се събират данни от ноември 2010 г.

Във вторник пък се очакват данни за внимателно следения индекс на потребителските цени, благодарение на който ще стане ясно каква част по-високите разходи се прехвърля на потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още