IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наградата на Ема Радукану от U.S. Open е 8 пъти повече от спечеленото от нея досега

Младата тенис звезда ще прибере 2,5 млн. долара от победата си на финала

10:34 | 14.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Тенис шампионката Ема Радукану ще получи 2,5 млн. долара за победата си на Откритото първенство на САЩ (U.S. Open) – сума, която е над осем пъти повече от това, което младата звезда е спечелила до този момент, пише CNBC.

18-годишната тенисистка изненада публиката по света тази седмица, след като победи Лейла Фернандес и грабна титлата в надпреварата за жени на U.S. Open, превръщайки се в първата квалификантка, която някога е правила това.

Постигайки това, тя не само стана първата британка, която печели титла от Големия шлем от повече от 40 години, но също така е и най-младата победителка, откакто Мария Шарапова доминира на Уимбълдън през 2004 г.

Наградата на Радукану от 2,5 млн. долара е значително повече от сумата от 303 хил. долара, които тя е спечелила досега в кариерата си.

Но вероятно това няма да е краят на възхода ѝ.

Отвъд наградите от бъдещи състезания, Радукану, която е с китайско-румънски произход, е на път да сключи изгодни спонсорски сделки, твърдят експерти.

„Възрастта на Ема, тя е от Поколението Z, нейният произход, нарастващата популярност и световната платформа, която предлага, означават, че я очакват големи неща“, коментира Саймън Чадуик от Emlyon Business School пред BBC 5.

След като вече беше включена в октомврийския брой на Vogue и има няколко спонсорства зад гърба си, Радукану ще се окаже в ситуация, в която Nike и Adidas „ще се борят за нея“, допълва Чадуик.

Спортните кариери могат да бъдат много финансово възнаграждаващи за тези, които са на върха. За спортистките тенисът е особено доходоносен – девет от най-високоплатените спортисти в света са жени според Forbes.

23-годишната Наоми Осака в момента е най-високоплатената жена атлет. Тя разполага със състояние в размер на 37,4 млн. долара. Ако съдим по постигнатото от Осака, потенциалният финансов успех на Радукану може да е огромен.

Въпреки това младата тенисистка се изказва скромно за успеха си. Малко след победата си тя заяви, че ще използва парите си, за да се почерпи с нови слушалки AirPods на Apple.

“Мисля, че със сигурност ще си ги купя преди да напусна Ню Йорк“, коментира Радукану пред Good Morning America в понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още