Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Популярността на електромобилите остава ниска в по-бедните страни в ЕС

Делът на електромобилите от общите продажби остава нисък в страните с по-ниски стойности на БВП на глава от населението, съобщават от АСЕА

0
 
0
 
10
zelka007 до: khao
преди 1 месец
ее , гледай и идругите резултати ... ти само първият ... но горе-долу това е истината ... :)))
0
 
0
 
9
zelka007 до: 0pk
преди 1 месец
хаха ... екологично едва ли , ама за по-здравословно със сигурност ... :)))
0
 
2
 
8
khao до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
.. и ми излезе някъв репортаж на нова, които най често лъжат! но ако приемем че са прави... значи след около 10г, процента у нас ще започне да расте.
0
 
0
 
7
0pk до: zelka007
преди 1 месец
Ти пък изобщо би трябвало пеш да ходиш, за по-екологично :]
0
 
2
 
6
zelka007 до: 0pk
преди 1 месец
ти и половината от цената да ти платят пак нема да си купиш нова , дори и бензинова ... :)))
0
 
1
 
5
zelka007 до: khao
преди 1 месец
google --> възраст на колите по първа регистрация в българия
0
 
3
 
4
преди 1 месец
Слабички са все още, без масивни стимули и субсидии не виждам особен смисъл да купиш нещо подобно.Наскоро попаднах на интересен тест от бившия автомобилен кореспондент на Ройтерс за Европа на 11 популярни автомобила в реални условия.Оказа се,че нещата са малко засукани.Средният пробег при по сега приетия цикъл WLTP за оценката бих казал,че е сносен.Лошото е, че е по усреднения цикъл.И ако ви се наложи да се качите на магистралата...нещата стават малко некомфортни.Например Ауди Е-трон, по WLTP има 388 км пробег, реално успява да направи 290 км, а на магистралата едвам докопва 223 км, т.е едва ще стигнете от София до Стара Загора.Малко по-добре е JaguaI-Pace,който избутва 270 км.И това са горе долу добри модели.VW ID.3 на магистрала избутва 203 км,Nissan Leaf - 164 км,Горе долу добре в това отношение са май само Тесла модел 3 Long Range,който издържа 384 км, и Kia Soul-330 км.Та нищо чудно,че се купуват предимно в няколко богати държави с масивни субсидии и поощрения,където задължително семействата имат и поне един ДВГ за ако се наложи...Ако ви е интересно, ето го линка с пълните данни за 11-те модела:https://automedia.investor.bg/a/2-novini/46868-s-kolko-lazhat-za-probega-si-11-populyarni-elektromobila?i=2#article-gallery
2
 
1
 
3
0pk до: zelka007
преди 1 месец
еееми начи тряа да бъдат субсидирани, инак екология през крив зелен макарон...
0
 
5
 
2
khao до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
те пък направиха баси откритието ... интересно ми е дали има статистика каква е средната възраст на новозакупения автомобил у нас от часни лица... като имаш пари за 10 годишна кола, нема как тя да бъде електричка!
3
 
1
 
1
преди 1 месец
нема да вървят електричките , мишето и фенове , чекат да станат по три илядо евра и да са под 100х км на километраж , и с нови зимни гуми ... :))) ... като достигнат този таргет след 6-7 годинки ще се наводни и у нас . засега пас ... !!