IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7,2% от всички хоспитализирани с COVID са със завършена ваксинация

На 21 март е регистриран първият смъртен случай на COVID при пациент със завършен ваксинационен курс, съобщават от здравното министерство

15:32 | 15.09.21 г. 6
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

За  последния 14-дневен период (от 1 до 14  септември) относителният дял на постъпилите за болнично лечение пациенти със завършен ваксинационен курс (поставени 2 дози при двудозовите и  съответно, 1 доза при еднодозовите ваксини) е 7,2% от всички хоспитализирани с COVID-19. Това съобщават от здравното министерство.

Хоспитализирани в лечебни заведения с доказан COVID-19 са 6488 души, от които със завършен ваксинационен курс са 468. 

Относителният дял на лицата, постъпили за интензивно лечение, е 0,3% от всички хоспитализирани за периода, или 20 души от общо 6488 – приети в лечебни заведения с COVID-19.

За периода от 1 март до 14 септември 2021 г. относителният дял на починалите лица със завършен ваксинационен курс е 0,67%, или 64 души от общо 9494 починали лица с COVID-19 за съответния период.

На 21 март е регистриран първият смъртен случай на COVID-19 при пациент със завършен ваксинационен курс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 1
penman
преди 2 години
Антиваксарите не се правят на глупави, те са си *** (средна степен на малоумие по медицинските класификации) по рождение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 2
julian12
преди 2 години
Като знам какво става в тия ковид отделения... убиват те бавно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 3
zelka007
преди 2 години
та кат си учил кво си научил ... ?! ... :))) ... от 1-ви до 14 септември са хоспитализирани 6448 от тях 468 са били с две дози , от тях само 20 са постъпили в интензивното , другите са полежали с тръбички в носът с кислород и са ги сцепили с антибиотици и витамини ... ама са се оправили . демек ефективността на ваксината от 93% към варианта делта е истина . от 19744 починали с ковид само 64 са били напълно ваксинирани . та речи са от статистиеска гледна точка пази ли ваксината от ковид или не ... аз лично препоръчвам тъй и тъй не сте се ваксинирали болшинството , карайте си така , екстра е , таман ще спестите на бюджета кинти за ваксини догодина , нема се презапасяваме и да храним северомакедонците и африканците ... и ще се облекчи бюджета на нои , демек нема ни вдигат много данъците ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 4
pioner
преди 2 години
Първо не не се правя на глупав, а съм учил статистика и какво означава извадка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
p_trade
преди 2 години
Ти на глупав ли се правиш...7,2% от хоспитализираните в болници а не 7,2% от цялото население
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
pioner
преди 2 години
При 15.5% официално ваксинирани в България в болниците с ваксини са 7.2%.И аз да бях и аз щях да я крия тази статистика. Още повече, че от процента на ваксинираните трябва да извадим българите дошли да се ваксинират в България за да могат да работят в чужбита, които са големия процент ваксинирани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още