IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кирил Петков: Влизам в политиката заедно с Асен Василев

Нямаме време за партия, обмисляме варианти, каза бившият министър на икономиката по време на предаването на поста си

11:00 | 16.09.21 г. 40
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Заедно с Асен Василев влизаме в политиката и ще бъдем част от политическия живот и ще бъдем участници в следващите избори. Това каза вече бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков по време на предаването на поста на Даниела Везиева. 

„Днес казвам ясно, че влизаме в политиката и ще сме участници в изборите. С Асен Василев обсъдихме как да продължим с промяната и решихме това да е чрез политическия живот, а не чрез нов служебен кабинет. Нямаме време за партия, обмисляме варианти, с които ще се явим на изборите. Това каза Кирил Петков при предаването на поста си. Той бе категоричен, че не говори за „президентска партия“.

По думите му заедно с Василев обмислят всички варианти, по които могат да излязат като участници в следващите избори, тъй като времето е твърде кратко, за да регистрират партия. „Това не беше предвидено от самото начало", заяви той и допълни: „Декларираме, че това няма да е президентска партия. Ние подкрепяме президента Радев и вижданията му, но това няма да е негова партия".

От своя страна Везиева каза, че се надява да оправдае доверието и отговорността за промяната и да се върнем към нормалността. 

По думите ѝ трябва да се надгради направеното от предишния кабинет. Към момента икономическите мерки за подпомагане на бизнеса в COVID кризата са в рамките на действащите финансови параметри, каза още новия икономически министър. 

„Предстои анализ как евросредствата от последните четири години са се отразили върху живота на хората", допълни тя.

Припомняме - евентуалният политически проект на Кирил Петков и Асен Василев предизвиква бурна дискусия в общественото пространство. 

Темата излезе на дневен ред след твърденията на премиера Стефан Янев, че е възможно формация, съставена от Асен Василев и Кирил Петков, да се яви на следващи избори. Василев и Петков обаче упорито отказваха да коментират публично плановете си до днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 8 rate down comment 2
zelka007
преди 2 години
айде са женска злоба ... къс и мек ... :))) ... хаха ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 5
khao
преди 2 години
разпространяваш на Тошко опорките :):) кво прави вашия човек пешката илиев ? :):) не е ли пуснал нова книга тия дни ? :D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 5
serafima
преди 2 години
След управлението на ОПГ ГЕР(БКП) НИКОЙ не може да ни изненада и уплаши от измамници и крадци. Нужна ни е промяна! Де да бяха някои хора поне малко досега взискателни към мутрокомуниста, управлявал ни като феодал - ***, безцеремонен, нагъл, в обкръжение на чекмеджета и калинки (да, липсва ми Барни Ръбъл, беше забавен). Сега търсят под вола теле при служебното правителство. БРЕЙ че смелост да отричат особено някои млади хора!!!! Пречи им Харвадр. Те са си ТАМЪН с Полицейската школа на Борисов и ГешеФт. Можем да си обясним защо. Пожелавам на тези млади хора на ДОБЪР ПЪТ в политиката. Нека не си правим илюзия, че след избора на онова скандално управление досега (Нанко, Къдравата Сю, Ботокса или Ананиев - зравния министър - все куфари в джипката) ще се премине на безупречни хора. Сигурно ще има фалове. НО ВЪПРОСЪТ е да измием срама си с този еднокнижник и откровен *** с мек и къс пожарникарски маркуч в ръце плюс бухалка. Никой сериозно мислещ не си прави илюзии, че мафията и мутрите, които бяха и са внедрени в държавата, ще отстъпят лесно. НО ТРЯБВА ПРОМЯНА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 7
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Абе вие луди ли сте?? Измамник и крадец с нова партия? Това забравихте ли го, съдружникът му застана с името си: =====================Той е измамник, но е много, много умен. Изключително умен. Инвестирахме 15-20 милиона евро, за да разработим софтуера, имахме между 30 и 50 програмисти в България. Не измами само мен, а и свои приятели. Аз бях глупав и наивен, и му повярвах. Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство, след като аз намерих тези клиенти. Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам, заяви Мортен Лунд пред bTV
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
georgi_shum
преди 2 години
На Спецов на закачаллата? :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
khao
преди 2 години
Те само на едно място могат да се прикачът ! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 5
zelka007
преди 2 години
въртят , сучат ... в листата на някоя съществуваща партия ... друг начин няма ... твърде много други и силни (с много избиратели) има на тегзяха ... май се колебаят към кои да се прикачът и колко власт за взимане на решения ще получат ... тъй ги забелязвам отстрани нещата ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
Toranaga
преди 2 години
аз лично съм любопитен как ще стане това технически. Ако новите избори покажат път към промяна - стягам куфарите и се връщам в Бг..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още