IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарната оценка на Discord се повиши до 15 млрд. долара

Компанията набра 500 млн. долара финансиране

12:16 | 16.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Чат платформата Discord набра 500 млн. долара в рамките на нов кръг на финансиране, разкри говорителят ѝ, цитиран от Bloomberg.

Сделката оценява компанията на около 15 млрд. долара, посочва източник, запознат с въпроса, който е пожелал да остане анонимен. Това е повече от два пъти спрямо 7-те млрд. долара оценка, които инвеститорите дадоха на фирмата при предишния ѝ кръг на финансиране миналата година.

Новата инвестиция е водена от Dragoneer Investment Group. Baillie Gifford & Co., Coatue Management, Fidelity Management & Research Co. и Franklin Templeton също са се включили, редом с досегашни инвеститори, посочва говорителят.

Базираната в Сан Франциско компания е особено популярна сред геймърите, но успя да направи експанзия и сред учащите и творческите общности. Услугата има над 150 млн. месечно активни потребители, които я използват, за да си общуват чрез глас, видео и текст.

В изпратено по имейл изявление на съоснователя и главен изпълнителен директор Джейсън Ситрън се посочва, че новият капитал ще бъде използван „за инвестиции в нови функции и инструменти“, както и за увеличаване на работната сила на компанията.

По-рано тази година няколко компании са се обърнали към Discord с идеята за придобиване. Фирмата е водила преговори с Microsoft, която е предложила 12 млрд. долара за стартъпа, коментираха по това време източници, запознати с въпроса. Но преговорите са приключили тази пролет, когато Discord е отхвърлила офертата.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още