Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

(Не)разрешим ли е проблемът с цената на зеления водород?

Секторът трябва да получи подкрепата, на която се радваха соларната и вятърната индустрия преди години, смятат еколози

0
 
0
 
10
khao до: khao
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
*** Muncho*** fatmak
0
 
0
 
9
khao до: Valentin13
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Оххх колко си злеее.... човек ти е написал електрохимическа реакция ... *** си говори за горене, без да е прочел един учебник по химия! МАрш да храниш дърветата с ЦО2 и не се излагай! ... или като оня другия ***, дето отделя радиацията с дестилация! ... кой ви ражда вас беее?
2
 
0
 
8
zelka007 до: evlogi
преди 1 месец
окислително-редукционни процеси ... химия 10кл ... въглеводороди ... химия 9кл ... пробвай с тези теми пък може да ти попросветне малко ... :)))
0
 
3
 
7
преди 1 месец
"Този енергоизточник трябва да получи същата подкрепа, която имаше за соларните и вятърните централи преди десетилетие, посочват от организацията."Охааа...Още няколко трилиона долара обществени кинти за ручане.
1
 
2
 
6
преди 1 месец
Мен ме озадачава следното изречение:"....Цената на водорода, произвеждан днес от изкопаеми горива, тоест с висок въглероден отпечатък, е между 1 и 2 долара за килограм. На зеления водород, тоест произведен с процеса на електролиза, захранван с възобновяеми енергийни източници, цената е между 4 и 6 долара за килограм...."Дал някой би могъл да ми обясни, защо, след като енергията от ВЕИ е по-изгодна от традиционните такива (според твърденията напоследък), водородът , произведен с такава излиза 2-3 пъти по-скъп?
4
 
1
 
5
zelka007 до: Valentin13
преди 1 месец
ми вържи се към некоя бутилка с водород тогава ... що ручаш протеини ... ?!
1
 
2
 
4
Valentin13 до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
процеса "горене" е всъщност окисляване. когато дишам кислород, процеса на окисляване /горене/ в мене създава необходимата ми енергия за да имам температура на тялото малко под 37 градуса. това "архаизъм" ли се нарича според новата уок-концепция?
1
 
2
 
3
mikimaus до: mikimaus
преди 1 месец
Имам 100 литра първак, мога ли да го прибавя при варенето на ракия скоро?
0
 
1
 
2
преди 1 месец
https://***.youtube.com/watch?v=8jPowBkQhSI
5
 
0
 
1
преди 1 месец
аз лично силно се съмнявам , че водородът ще се използва като гориво , както традиционно се използва природният газ или въглищата , поради високата му температура на изгаряне . може би в много ограничени мащаби , да . може би ще обогатяват природен газ с него до някакъв процент и ще го изгарят . в масовият случай ще се произвежда ток с горивни клетки . преобразуването в електричеството чрез електрохимическа реакция е отговорът , а не изгарянето ... в пъти е по-ефективно ... въобще изгарянето на нещо за получаване на енергия ще бъде архаизъм и лукс в бъдеще ... импе ти си оттук нататък ... :)))