Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Полски евродетутати поискаха ЕК да разследва "Газпром" за цената на газа

Имаме запаси за 100 години напред, уверен е Алексей Милер

   1| 2    
0
 
1
 
14
khao до: Императорът
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
а ти къде виждаш реване ? Не ревът, ами ще ви извиват пак ръцете и пак ще им плащате ... разбира се сле дсъответното съдебно решение!
3
 
2
 
13
Императорът до: Dr. Vatnikov
преди 3 седмици
Ами като са толкова велики полските пияндурници, защо реват? Кажи бе, каруцар с една мозъчна гънка?
4
 
2
 
12
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Ой, мъко мурзиляшка, поляците със троен стандарт над калната дупка Раша, средна заплата в Полша 1200 евро, минимална заплата 600 евро, икономиката им лети, двойно по-високо БВП на глава в сравнение с държавата-бензиноколонка и разликата в класите става все по-голяма! А Митю със залепените мазни кичури, заметнати и залепени с плюнка върху плешивото, съска като настъпен мишок. Безценно. Кремълските бълхи само гледат завистливо и злобно отстрани.
2
 
5
 
11
преди 4 седмици
Хахахах, някой да обясни на полската пиянска гнъс, че:1. Газпром не просто изпълнява договорите си, но и подава рекордно големи количества газ... макар че никой и никаква сила не може да ги застави да продадат и една газова молекулка над договореното. 2. Газпром продава газ по пазарни цени... в Азия са дори чувствително по-високи. Никой не може да ги принуди да продават на безценица, само защото на някакви отрeпки така им се искало. За Стоянчик, който виждам, че се опитва нещо да разбере от газовия пазар (похвално), но болната му русофобия изкривява преценката му и я прави неадекватна:- Пияндyрите се мъчат да осъдят Газпром, задето са построили Северен поток 2, което е безумен и предварително обречен казус. По същата логика ние можем да съдим полша, задето строи газопровод от Норвегия... или по-точно руснаците да ги съдят, задето не искат да купуват газ от тях. Всеки може да купува или не природен газ откъдето иска... както и да го доставя до клиентите си откъдето му е удобно. - Надеждите на шлахтичите за щедри доставки от Норвегия са малко илюзорни. Норвежките находища са пред изчерпване и целият добив е ангажиран вече - за други европейски страни, при това по-платежоспособни от измислителите на водката. Газ по тая тръба ще тече някакъв, ама надали ще я напълни. При това Норвегия не е страна членка на ЕС и би трябвало тоя газопровод да бъде подложен на същите репресии като СП 2. И в двата случая (и във всеки един поотделно) шляхтичите ще се озъбят от студ, защото няма да могат да компенсират сегашните доставки от Русия. - Отделно ЕС ги натискат да спрат да тровят половин Европа с въглищните си централи. Да, може да купуват "американски газ" - от танкери - или по-точно РУСКИ газ, натоварен на американски танкери - какъвто купуваха преди 3 години и им се смя цял свят. Вместо Газпром ще печели Новатэк. Впрочем за тяхно удобство Газпром строи огромна фабрика за втечняване на природен газ югозападно от Петербург. Оставям на Стоенчик да обясни как пияндyрниците ще задължат американските доставчици да им мъкнат газ през Атлантика, вместо да го купуват от отсрещната страна на балтийско море. За разлика от тия - озверелите - американците знаят, че парите не миришат.
2
 
7
 
10
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Чувам як вой от кочи.ната на х.ом.о дружинката. Спете спокойно, цената днес счупи нов рекорд, а $1000 вече е близо :) Пръдлев пак ръси глупости :) Хохлите имали 17 млрд. кубика - с две малки подробности - от тези 17 между 7 и 8 са неизвлекаеми, а от останалото голяма част е на частни компании :) Третата особеност е, че самите хохълчета имат нужда от поне 15 млрд запас за зимата :) Обаче Пръдлев ще пръцка по-яко и газ ще има :)
6
 
1
 
9
Стоян Петров до: zelka007
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
PGNiG има договор и за 2 млрд куб метра с американска фирма. Преди месец контракта бе преформатиран, защото касаеше нов терминал, който може и да не се изгради и бе прехвърлвн на съществуващи. Наши гaлфoни започнаха да тръбят, че е прекратен. Както и да е, важното е че от 01.10.2022 година, полша прекратява доставките от газпром. Премерено, претеглено, разнесено.
4
 
3
 
8
zelka007 до: Стоян Петров
преди 4 седмици
най-голямата полска енергийна компания PGNiG притежава различен % в 32 лиценза за 200млн барела петролен еквивалент , закупи наскоро още 4 , добивът й на газ от норвежкият шелф тази година ще удари 1млрд кубика от 9 находища . втората по големина полска енергийна компания Lotos Exploration има 29 лиценза и закупи още 2 наскоро ... отделно имат лицензи в пакистан , там добиват и продават на местната газова компания и някъде из африка нещо проучват ... :)))
6
 
3
 
7
Стоян Петров до: Pyramid
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Ако не беше трагично щеше да е комични, защото в Българи газ имаме а столичани ще се топлят на ток. Мисля, няма кой да плаща 3-4 пъти по-високи сметки за парно. Всъщност вие като "столичани" може да си измислите едни еенергийни помощи, от държавният бюджет директно в касите на газпром.
7
 
3
 
6
Стоян Петров до: Pyramid
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Полша не я мисли, даже Украйна има нагнетени 17 000 000 000 куб метра газ, които са и достатъчни . Поне аз не вярвам да ги е купувала на спотови цени, питай в кремъл откъде? путин обаче изгуби едни между 5 и 10 милиарда долара. Не нагнети газ в хранилищата на газпром в Европа(4 на брой), а изпълнява само контрактите, които са привърза ни към петрола. Цената в момента е 220 $ за 1000 куб метра, на спота е 800-1000$, а той няма какво и не продава. Да е жив и здрав. Между другото, поляците заплатиха лицензии на Норвегия и разполагат със собствени газови находища, до скоро бяха 26 на брой, вече може и да са повече.
8
 
5
 
5
khao до: Pyramid
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
пак нищо не си разбрал... поляците може да се топлят на пачките от гъзпром, а ти с твоята пенсия на какво ще се топлиш ? Като хем парното ще ти е скъпо, хем има да събираме данъци или да орежем соц. придобивки, за да платим чуждия газопровод за над 2млрд, който Мутрата построи шефовете си!