IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda: Производството ни в Япония е с 60% по-ниско от планираното

Причина за понижения капацитет е недостигът на чипове

13:33 | 18.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;James Beck/Bloomberg</em></p>

Снимка: James Beck/Bloomberg

Honda Motor заяви, че нейните производствени линии в Япония работят на около 40% от първоначално планираното за периода август-септември. Причина за това е недостигът на чипове, както забавянето на част от доставките заради огнищата на коронавируса зад граница, пише Bloomberg.

Японският производител на автомобили очаква влиянието на тези фактори да се простре отвъд септември и твърди, че нивото на операциите в началото на октомври ще е на около 70 на сто от първоначалния план. Това сочи изявление на компанията, публикувано уебсайта ѝ.

Новината беше обявена в момент, в който по-големият конкурент Toyota Motor очерта плановете си за затваряне на заводи през октомври. Гигантът твърди, че 27 от 28-те линии в 14-те ѝ завода в Япония ще бъдат спрени за 11 дни.

От своя страна, Honda заяви, че работи по свеждане на намалението на капацитета до минимум, но перспективите остават несигурни. Компанията допълва, че ще продължи да оценява въздействието. Засегнатите модели включват N-Box, Fit и Odyssey, гласи изявлението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още