Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

„Газпром“ поддържа ниски количества в европейските си складове

Подобни действия могат да изплашат пазара дори ако руският монополист доставя на своите дългосрочни клиенти

   1| 2    
1
 
4
 
17
преди 1 месец
Я тоя *** от Файнейшъл Таймс да каже - къде са колосалните количества втечнен газ, които САЩ ни обещаваха? Как Газпром се явява монополист, като има под 40% пазарен дял? Откъде накъде Газпром да са длъжни да подават извънредни количества, след като си изпълняват договорите? Дори в британските форуми англичаните казват директно: "Руснаците не са виновни, че ние сме иди-0ти и си съсипахме енергетиката !!!" Че даже политици, мислещи като Стоенчик, си вярват, че могат да казват на Газпром откъде да си доставя стоката !!! Компанията добива рекордно и доставя на всички държави доста над миналогодишните количества - но дава приоритет на газохранилищата си в самата Русия. Или какво - руснаците сами да мръзнат, за да са на топличко някакви еврогейци, които открито демонстрират омразата си към Русия?
1
 
6
 
16
vzhekoff до: Стоян Петров
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Хахахха =значи потуркото ПръдлеФ ще каже на Газпром откъде да му минава газа :) Верно ли :) Нали не вЕрваш, че на Газпром им е лошо да продават на досегашните цени. Ако си чел (знам, че не си), Газпром има едва 13% от договорите по дългосрочни и с привързване към нефтените цени, всичкото останало е на спот с лаг между 1 и 11 месеца :) При внос в ЕС от порядъка на 160 млрд кубика, сам сметни далаверата СП2 да не работи :)
8
 
3
 
15
Стоян Петров до: vzhekoff
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Дeбилинo, СП-2 има 55 млрд свободен капацитет за мен и за теб, ако имаме какво да продаваме. Газпром няма право и един грам да транзитира. Да събаряме закони, заради мегаломанията на хаяcко. Защо дeбилино?
10
 
1
 
14
Стоян Петров до: Mavi Goz
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Хepмафpoдитино, защо да не транзитира допълнително газ и да продава на спота по 900 $ за 1000, а газпром изпълнява само привързаните към нефта договори на цена 220 $ за 1000?????????? А хepмaфродитино?????? Защо мразиш руският народ, та се радваш неистово на на загубите (нереализираните печалби) на "народното достояние", които според мен до момента са 10 000 000 000$. Ти и хaяcко се опивате от страданията на мyжиците и изпадате в нирвана от мизерното им и скотско ежедневие. Аз съм русофил и не го крия, но поради това съм задължен да бъда пyтинoфоб. Пък ти хepмaфpoдитино се възхищавал на твоят кумир - клептократ авторитарен yбиец, колкото си искаш. путин ке падне!
2
 
9
 
13
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Колко глупости прочетохме :) 1. Газпром трябвало да достави повече газ, отколкото по договорите за да смъкнел цената ? Защо да го прави ? Кой търговец предпочита да си сваля печалбата ? Вие бихте ли го направили ? Нали има куп газови терминали - нека демократичните молекули идват - какво им пречи ? Ааа пазарът в Азия - значи САЩ и Катар могат да печелят от високите цени, а Газпром не може ! 2. ПръдлеФ както винаги е написал другата голяма глупост - имало свободен капацитет в хохландия и Полша ? Има да, то има и 55 млрд свободен капацитет във СП2. Защо да трябва Газпром да минава през горните две страни изнудвачи, при положение, че хем е по-скъпо (твърди се, че СП2 е 2х по-евтин оъ Полша и 3х от хохландия), хем е по-екологично. Изобщо откога някой определя на търговеца как да си докара стоката. Все едно да кажете на Ка.уф.ла.нд, че не може да си вози със собствен транспорт доматите. В крайна сметка всеки търговец си има стратегия. Те ви Норвегия, те ви САЩ, те ви Алжир, те ви Грьонинген, те ви Катар - газ колкото искате :) Ама вие не искате на $950, а освен това искате да кажете и откъде да мине - смешници.
3
 
3
 
12
Mavi Goz до: Mavi Goz
преди 1 месец
BTW, може би в последния ред от скментара ми и да се корени тази брутална институционална ненавист в ИЮ и вследствие на нея - тази денонощна медийна промивка на нискочели мозъци кат теб и Ко., обзети от необяснима и неаргументирана сериозно . . . но най-вече - пагубна и абсурдна в пратматичен план омраза към хаяско . . . Само жените и перасите, в т.ч. латентните, мразят просто заради идеята, или щот така е модерно . . . ;) :lol:
3
 
4
 
11
Mavi Goz до: khao
преди 1 месец
Ето, сега е златният шанс да наритате малкия хаяско - спрете да купувате газ от хаяско и останалите джуджаровци! Усрайна отдавна спря! Според перфидния мъж Стоенча и останалите енергийни активисти тука, а особено според независимите и неоспорими констатации на Най-Умните- И-Най-Образовани-Ръководители-На-Най-Великата-Държава, с възможностите на американския шистов БУУУУМ-И-ТРЯС! и азерския ТАП-ТАНАП-ТАРАП-ТАС-КЕБАП, мурзилският газ на хаяско е ненужени и дори вреден за енергийната независимост на НВИ - Най-Великата-Икономика, или както я нарече Най-Големият-Й-Френд г-жа Нюланд - <f uck>ИЮ . . . ;) :lol:Всъщност, силно си прав - европейските политици нищо те направиха, но те толкоз си могат . . . или толкоз им разрешават знамената с дъгата и посоката на резбата . . . ;) :lol:
1
 
4
 
10
преди 1 месец
Всеки прави така, когато има възможност. Забравихте ли Енрон.? Ама да беше само Енрон... Съвременната алчна и атеистична култура отглежда алчни, безскрупулни и крадливи типове, заради които отдавна няма никакви морални граници за нищо. Какво очакваме от подобни политици, мениджъри, собственици на компании, учени и бизнеси.
6
 
2
 
9
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Аз имам решение. Налагаме акциз на руският природен газ за Европа, използваме събраните суми за да надцакаме Азия и LNG-то тръгва към Старият континент.
5
 
2
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ама не е длъжен ве, макар че досега го правеше. В момента не иска, може и да го глобят за злоупотреба с монополно положение. Пътища за транзит има - през Украйна или през Полша, газпром не резервира капацитет. путин щял да събаря европейското законодателство, заради СП-2. Ше поживеем, ще видим.