IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW отхвърли призива на екоактивисти да „изчисти“ портфолиото си до 2030 г.

Природозащитната организация Deutsche Umwelthilfe заплашва автомобилния концерн със съд

15:47 | 20.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Германската автомобилна група BMW AG отхвърли искането на неправителствената природозащитна организация Deutsche Umwelthilfe да прекрати продажбата на автомобили с двигатели с вътрешно горене в глобален план до 2030 г., съобщава Automobilwoche. 

Deutsche Umwelthilfe е поискала отговор от BMW най-късно в понеделник, заплашвайки концерна със съдебно дело, ако откаже да изпълни искането на организацията.

В отговора си BMW посочва, че демократичните правителства са обявили своите решения за начина, по който трябва да бъдат постигнати целите в областта на климата.

В тази връзка концернът отхвърля искането на Deutsche Umwelthilfe.

Говорител на компанията отказва да коментира въпроса.

BMW се стреми да ограничи своите емисии на въглероден диоксид с 40% до 2030 г. по цялата производствена верига.

Отделно, Deutsche Umwelthilfe и „Грийнпийс“ отправиха подобен призив и към Mercedes-Benz и германския автомобилен лидер Volkswagen.

В същото време енергийната група Wintershall Dea се ангажира с призива на Deutsche Umwelthilfe да прекрати разработването на нови петролни и газови находища от 2026 г.

В стремежа си да направи своето продуктово портфолио по-екологично BMW представи в началото на месеца изцяло рециклируем автомобил, като обяви, че планира да намали въглеродните емисии през целия жизнен цикъл на своите превозни средства с най-малко 40 на сто до края на десетилетието.

Концептуалният автомобил на компанията i Vision Circular, който ще показан на автомобилното изложение в Мюнхен, е 100% рециклируем и демонстрира желанието на BMW да се превърне в „най-устойчивия производител“ в индустрията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още