IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лентата "Шан-чи" остана лидер в боксофис класацията в САЩ

От премиерата си насам филмът е събрал общо 177 млн. долара

16:07 | 20.09.21 г.
<p>
	Кадър от филма &quot;Шан-чи&quot;. <em>Източник: Marvel Studios</em></p>

Кадър от филма "Шан-чи". Източник: Marvel Studios

Американската филмова компания Disney се оказа начело на щатската боксофис класация този уикенд.

В третия уикенд от премиерата си лентата на Marvel и Disney “Шан-чи“ остана номер едно в страната с приходи от билети в размер на 22 млн. долара. С това общата печалба на филма в страната възлиза на 177 млн. долара. Изглежда по този показател съвсем скоро „Шан-чи“ ще задмине филма на Marvel “Черната вдовица“, който е събрал общо 183 млн. долара до момента, коментира Ройтерс.

В същото време боксофис хитът „Свободен играч“, продуциран от 20th Century Studios и разпространяван от Disney, се изкачи обратно на втора позиция през шестата седмица от пускането си. Въпреки новите заглавия „Свободен играч“ се задържа напред в боксофис класацията от дебюта си насам, като две седмици беше номер 1, а оттогава насам остава поне в топ 5. Научно-популярната комедия с участието на Раян Рейнолдс е донесла общо 108,6 млн. долара от старта си до момента.

Най-новият филм на Клинт Ийстууд „Cry Macho” разочарова с представянето си и завърши на трето място в класацията с едва 4,5 млн. долара. Лентата за 33 млн. долара е поредният филм на Warner Bros., който се представя слабо в премиерния си уикенд както за кината, така и за HBO Max.

“Кендимен“ на Universal се оказа на 4-о място с 3,5 млн. долара, което увеличава приходите ми от продажба на билети до 53 млн. долара, откакто се излъчва по кината.

Последният хорър на Джеймс Уан „Злокобен“ се позиционира на пето място в класацията, събирайки 2,5 млн. долара и общо 9,6 млн. долара от премиерата си досега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още